14.3 C
Amposta

La PDE s’alça en contra del projecte d’assuts i hidroelèctriques de SERCOSA

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Davant del projecte presentat per l’empresa SERCOSA de construir assuts i hidroelèctriques al tram final del riu Ebre, a Garcia, Benifallet i Campredó, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha emès un comunicat on mostra de forma contundent la seua negativa.

Segons explica la Plataforma, aquest és un projecte “que desnaturalitza el riu Ebre creant una imatge visual irreal de més cabal que no serà certa”, a més, assegura que suposarà la retenció dels pocs sediments que baixen actualment pel riu, bloquejant els escassos llims, fangs i argiles que arriben al Delta, deixant arribar-hi només unes poques arenes diluïdes a l’aigua.

Aquest és un projecte que no està dins de la planificació hidrològica 2021/2027, per tant, des de la PDE consideren que no es pot realitzar a curt termini i, altrament, no té l’aprovació de cap organisme oficial amb competències de gestió al riu.

Finalment, des de l’entitat lamenten l’estratègia de SERCOSA “de culpabilitzar a la PDE i fer-la responsable de la inviabilitat del seu projecte al tram final del riu Ebre”, ja que “la societat ebrenca fa molts anys que lluitem i ens mobilitzem per tenir un riu viu, no encaixonat, que aporti aigua i sediments al Delta de l’Ebre per qüestions mediambientals i socioeconòmiques”.

És per tot, que sense cap dubte, tant la PDE com la societat ebrenca, continuarà mobilitzant-se davant de qualsevol “projecte o intent de malbaratar encara més el poc que queda decent d’un riu ja prou saquejat per tothom i per tot arreu”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -