La pastisseria Dolços Alemany 1912 d’Amposta ha estat reconeguda amb el guardó de la Fava de Cacau Sant Vicenç dels Horts 2025. Un premi que reconeix la bona feina, el servei de qualitat i l’excel·lència del producte.
Des de la redacció d’Imagina Ràdio ens desplacem fins a l’obrador de la pastisseria ampostina amb més de 100 anys d’història, que des de fa tres anys dirigeixen Ivan Prats i Jon Iñurrategui, per conèixer el secret de l’èxit.
Ivan Prats, a més d’estar al capdavant del negoci, és el reboster i, per uns instants ens ha obert les portes al seu racó de genialitat per donar a conèixer la seva feina. Segons Prats, la pastisseria és un projecte personal de vida que reflecteix la seva passió per la cuina del dolç. «Només fa tres anys que estem, el Jon i jo, a càrrec de la pastisseria i estem molt contents perquè el Guardó de la Fava de Cacau representa un reconeixement a l’esforç de tot l’equip, perquè sense la gent que hi ha al darrere d’aquest projecte no ho hauríem pogut aconseguir.» Destaca el reboster i copropietari.
Prats explica que a ell sempre li havia agradat l’ofici de pastisser però era Mosso d’Esquadra i ho compaginava com podia amb segones feines. «Un dia vaig conèixer a Miguel, l’antic propietari de la Pastisseria Alemany i em va explicar que en jubilar-se no continuaria el negoci perquè ningú de la seva família ni treballadors s’hi volia dedicar. En saber això vam tenir clar quan arribés el moment, aquell seria el lloc on crear el nostre propi projecte.»
Des d’Alemany 1912 destaquen que aposten per la qualitat del producte i fer les coses bé per millorar, però sempre a foc lent per no perdre l’essència. «Teníem clar que volíem continuar oferint els productes tradicionals que feia l’antic pastisser, però a poc a poc hem anat introduint tot el que jo he après i estudiat ampliar el ventall i oferir més innovació».
El Guardó de la Fava de Cacau:
La Fava de Cacau és un reconeixement a la feina ben feta i funciona a través d’un jurat completament anònim i independent que visita l’establiment durant diferents èpoques de l’any i fa unes valoracions on tenen en compte la presentació de la botiga, la presentació dels individuals, de les postres, l’atenció al públic i la degustació.
Les altres pastisseries de les Terres de l’Ebre reconegudes amb el guardó de la Fava de Cacau i que enguany han renovat el reconeixement són: Peralta Pastissers de Tortosa, que renova el reconeixement per quart any consecutiu des de 2021, la Pastisseria Larrosa de Flix reconeguda des de l’any 2022 i la Pastisseria Bahía de l’Ampolla que presumeix del guardó per sisè any consecutiu. Amb la nova fava concedida a la Pastisseria Alemany d’Amposta 1912 ja són quatre els establiments, pastissers de l’Ebre situats entre els 50 millors de tota Catalunya.
Redacció M.F