14.3 C
Amposta

La normalitat és mentir

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els socialistes espanyols han presentat una proposició no de llei perquè les renovables siguin un revulsiu del món rural, entenen que fins ara el model que tenim aprofita els recursos naturals com el vent, l’aigua i el sol tots presents en el món rural per produir energia verda que es consumeix en entorns urbans i en pocs casos ha generat llocs de treball i desenvolupament a la zona rural.

La gran contradicció d’aquesta energia és que els consumidors que estan a prop de la producció la paguen al mateix preu o més alta que els centres de consum més allunyats és per això que aquesta proposició no de llei ha de servir segons ells per impulsar la producció d’energia verda com un repte demogràfic i que torni als ciutadans al món rural, l’actuació i la filosofia d’aquesta proposició aquesta recollida en sis punts i només citaré el cinquè. Aquest diu que volen impulsar la generació elèctrica a través de tecnologies que puguin crear més llocs de treball a les zones rurals i una candidata idònia és la biomassa.

El problema és que el PNIEC (Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima) que depèn del govern Espanyol no té cap pla ni calendari per instal·lar centrals de biomassa fins al 2025 i a partir d’aquesta data ja es veurà. Els socialistes espanyols estan venent fum, volen quedar bé amb els ciutadans fent veure que els importa el medi ambient i amb Europa enviant el missatge que estan fent els deures marcats per la PAC (Política Agrària Comuna) que en un dels seus punts posa l’accent en la biomassa.

Explicava el senyor de la Vega, senador pel PSC de les Terres de l’Ebre a aquest mitja local, que Pedro Sánchez a causa de la crisi de preus que fa insostenible la rendibilitat de les explotacions agràries dedicades a la producció d’oli d’oliva i davant la preocupació d’un sector important ha posat en marxa una sèrie de mesures per tal que el sector tingui un preu just pels productors i la gent que si dedica pugui viure dignament evitant el despoblament rural. És una bona iniciativa per un sector que voreja la desaparició però cal dir que la iniciativa entra dins de la PAC (Política Agrària Comuna) que ha donat aquests directius a tots els governs Europeus perquè la posin en marxa a més de donar subvencions per la seva aplicació. La contradicció és que el govern que més directives europees ha incomplert quan en vol posar una en marxa diuen que és una iniciativa pròpia.

Dos relats amb dos actors del mateix partit, els socialistes, el segon partit amb més corrupció del país i pel que sembla dels que enganyen als ciutadans com a norma, cosa natural i no tenen gens de vergonya ni dignitat per anar-ho fent. La ciutadania ha d’obrir els ulls i veure que volen treure rendiment electoral del sector primari a base de mentides i el que calgui per arribar a l’objectiu, una manera bruta i indignant de fer política que els ciutadans hauria de rebutjar per salut democràtica.

Joan Cunill, enginyer mediambiental

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -