14.3 C
Amposta

La IV Trobada de Bestiari Mitològic dels Països Catalans serà a Jesús per celebrar els 30 anys de l’Associació 7 Cervells

A més de les enceses, també hi haurà concert de Cesck Freixas, activitats, tallers infantils i concert dels 'Gitanets'

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 1994 va néixer a Jesús l’Associació Cultural i Juvenil 7 Cervells amb un objectiu ben clar: la formació d’un grup de diables. La idea inicial de formar únicament un grup de diables ha anat quedant totalment obsoleta i actualment és una de les associacions més vives, dinàmiques i més ben considerades de la població i del territori, sobretot per la implicació i professionalitat dels seus components.

Per tant, enguany l’Associació celebra el seu 30è Aniversari des de la seua creació. Trenta anys d’activitat ininterrompuda. Durant aquest temps s’han dut a terme nombrosos correfocs i espectacles de foc per terres catalanes i altres regions com Malmö (Suècia) o Perpinyà (França). Des de l’entitat destaquen la importància de conservar aquesta cultura popular catalana, i no només això, sinó que aquesta tradició passi a les pròximes generacions de forma que la cultura catalana segueixi sent un pilar fonamental. Els diables, però, no dansen sols sinó que solen anar acompanyats de bèsties mitològiques de molta espectacularitat.

Els 7 Cervells actualment compten amb dos bèsties: el Boti, que està vellet, però segueix donant guerra i el majestuós Hydracus, que aquest mateix any compleix el seu 15è aniversari.

Cartell de la IV Trobada de Bestiari Mitològic dels Països Catalans a Jesús. 2024.

Per tal de commemorar aquest 30è aniversari el dissabte 1 de juny tindrà lloc la IV Trobada de Bestiari Mitològic dels Països Catalans al poble de Jesús. A la trobada hi haurà bèsties provinents de regions pròximes com el Boc Jordiet dels Llampecs Nois o el Drac Nortis dels Llucifers, així com bèsties provinents de contrades més llunyanes com el Dracom de Riudoms o el Templer de Riba-roja dels Figots satànics.

La jornada començarà a les 17:00 h amb la plantada de les bèsties, que a més, anirà acompanyada d’activitats i tallers per als més menuts de casa. A les 18:30 h, serà el torn del concert del cantautor Cesk Freixas que interpretarà el seu repertori reivindicatiu. En acabar, al voltant de les 20:00 h totes les bèsties sortiràn amb cercavila cap a la Masia on descansaran i agafaran forces per a la nit. A les 23:00 h tindran lloc les enceses de totes les bèsties que acompanyaran al Boti i Hydracus en aquesta celebració de l’entitat.

En acabar les enceses la festa continuarà amb l’actuació musical dels “GITANETS”, que repassaran els temes més famosos del Gipsy Kings i deleitarà el públic amb la seua rumba catalana. Després serà el torn de l’actuació de “MR HIGHLAND”, un grup de versions que et farà ballar amb els temes més famosos i populars de pop, rock, disco i ska. Tancarà la nit o obrirà la matinada el DJ Sisco Paredes i el DJ Mosqueta. Tota una jornada per celebrar les tres dècades dels 7 cervells formant part i divulgant la cultura popular.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -