14.3 C
Amposta

La DO Terra Alta produeix 39 milions de quilos de raïm, lleugerament per sota de les previsions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Denominació d’Origen Terra Alta (DO Terra Alta) ha tancat la verema 2022 amb una producció de més de 39 milions de quilos de raïm, lleugerament per sota de les previsions inicials, malgrat això, els números se situen a la mitjana.

La DO Terra Alta, segons ha explicat en un comunicat, qualifica de “gran qualitat” aquesta verema, sobretot per “l’excepcional estat fitosanitari de les vinyes”, que s’han vist afavorides per les condicions climàtiques. Les pluges de la primavera van ajudar al desenvolupament vegetatiu de les plantes i a una brotació regular, a més de garantir unes bones reserves hídriques per afrontar les altes temperatures d’aquest estiu.

L’increment de les temperatures que es va viure al territori ja des dels mesos de maig i juny, va accelerar les fases de desenvolupament del cultiu, motiu pel qual la verema s’ha vist avançada uns deu dies aproximadament respecte a la campanya anterior. Pel que fa a les varietats, destaquen l’excel·lent producció de garnatxa blanca, emblema de la DO Terra Alta. Amb 12 milions de quilos, representa gairebé el 30% de la producció total i un 56% de les varietats blanques.

Entre les varietats negres destaquen també les garnatxes: negra, peluda i tintorera, que sumen més d’11 milions de quilos i representen un 59% de la producció total de varietats negres. Menció especial mereix el morenillo que, malgrat que continua sent una varietat minoritària, amb poc més de 50.000 quilos collits, en aquesta campanya experimenta un increment del 20% respecte a l’any 2021, ja que cada any, creix el nombre d’hectàrees dedicades al cultiu d’aquesta varietat autòctona.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -