14.3 C
Amposta

Flix rep més de 150.000 euros dels Next Generation per la rehabilitació energètica de la futura sala polivalent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Flix rebrà 151.323 euros dels fons europeus Next Generation per la rehabilitació energètica de la futura sala polivalent i cultural que s’està construint a l’antic sindicat i que hauria d’estar acabada a finals d’enguany o principis del 2023. Segons ha explicat el batlle Francesc Barbero a través de les xarxes socials, “el projecte contempla l’aprofitament dels trulls soterrats com a ‘pou canadenc’ per tal de no haver d’agafar l’aire de la climatització directament de l’exterior. Just aquests dies s’estan fent els treballs d’unió d’aquest sistema de trulls per integrar-los a la climatització”. Una solució d’estalvi i eficiència energètica “innovadora”, segons Barbero, que amb aquesta subvenció es veu “reconeguda”.

Aquests més de 150.000 euros, han estat atorgats pel govern espanyol a través del Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics de titularitat local (Pirep local), inclòs al Pla de Recuperació. En total, finançarà 405 projectes a la província de Tarragona, escollits d’acord amb criteris de qualitat arquitectònica, solidesa, governança, enfocament integral, innovació i oportunitat.

L’objectiu de les intervencions a finançar és reduir més del 30% el consum d’energia primària no renovable. Els projectes seleccionats registren un enfocament integral de la rehabilitació, basat en els principis de qualitat que promulga la Llei de qualitat de l’Arquitectura.

Al sindicat vell de Flix s’hi estan duent a terme les obres pertinents per convertir l’espai en una la sala polivalent i cultural, les quals ja van rebre una subvenció de 312.195,16 euros de la Diputació de Tarragona. Les obres tenen un cost total de 613.296,52 euros.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -