14.3 C
Amposta

La Diputació de Tarragona treballa per tenir una seu, en propietat, a Tortosa

Junts ha estat l’únic grup que ha votat en contra del modificatiu de crèdit aprovat aquest divendres en el ple de la Diputació de Tarragona i que ha de permetre la compra l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Diputació de Tarragona va celebrar el passat divendres un ple per tractar la modificaciò de crèdit d’aquesta. L’objectiu d’aquest ple era aprovar la compra de l’edifici de la Imperial Tàrraco, però també van parlar de la falta d’uan seu en propietat a la ciutat de Tortosa.

Enric Adell i Moragrega, vicepresident de la institució i protaveu d’Esquerra Republicana va explicar al plenari que el govern provincial està treballant amb el govern municipal de Tortosa per ubicar una seu definitiva i en propietat a la ciutat. D’aquesta manera deixarien d’estar de lloguer. El vicepresident republicà s’ha mostrat satisfet de l’entesa i el treball conjunt que estan portant a terme amb el govern municipal de Tortosa per poder trobar el lloc idoni on ubicar la seu definitiva de la Diputació a la ciutat.

Junts per Catalunya ha estat l’únic grup que ha votat en contra del modificatiu de crèdit aprovat aquest divendres en el ple de la Diputació de Tarragona i que ha de permetre la compra l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona. Meritxell Roigé, ha manifestat que l’edifici no hauria de ser “una prioritat” per a l’ens i ha qüestionat els recursos que s’estan destinant a la ciutat, referint-se a les actuacions que també es preveuen a la Savinosa i a la Tabacalera.

“La Diputació hem estat molts anys de lloguer a Tortosa, i ara tornarem a estar-hi; però hem d’assumir la responsabilitat que teníem i ser coherents, perquè si no, expliquem la història només de manera parcial, i  no recordant, que només fa un any, qui tenia la responsabilitat de l’Àrea de Patrimoni, era Junts”. Va manifestar Adell. El vicepresident republicà s’ha mostrat satisfet de l’entesa i el treball conjunt que estan portant a terme amb el govern municipal de Tortosa per poder trobar el lloc idoni on ubicar la seu definitiva de la Diputació a la ciutat.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i Sans, durant el Ple va mostrar la voluntat de millorar les seus de Reus i Tortosa mitjançant convenis patrimonials, a la vegada que continuarà apostant pels municipis petits.

Aquest debat sobre la seu de Tortosa va sorgir al Ple de la Diputació que tenia com a un únic punt de l’ordre del dia la modificació de crèdit, per la qual es podrà efectuar la compra de l’edifici adjacent a Síntesi, a la plaça imperial Tarraco de Tarragona, on actualment hi ha la major part dels serveis de la Diputació. ERC, el PSC, PP i Vox van votar a favor d’aquesta modificació i per tant, de la compra de l’edifici de la Imperial Tàrraco, propietat fins ara del Banc Bilbao Vizcaya. Aquest es preveu que es faci efectiva abans de l’estiu, per valor de 4,5 MEUR i sense necessitat de crèdit bancari.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -