14.3 C
Amposta

Els pagesos ebrencs es manifesten al Port de Tarragona

Continuen manifestant-se en contra de la situació que els ofega com a productors com són la reducció de la burocràcia per a la seva feina del dia a dia o la competència deslleial contra altres mercats més desregularitzats, entre d'altres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos ha convocat el sector a mobilitzar-se avui al matí en diversos punts de Catalunya. Per proximitat als pagesos ebrencs se’ls ha cridat a manifestar-se al Port de Tarragona. El sindicat també ha organitzat per a demà, dimecres 14 de febrer, entre les 20 h i les 0 h, marxes lentes i talls a l’N-420 i C-12, a l’altura de Móra d’Ebre i Móra la Nova (Ribera d’Ebre). Les altres manifestacions són a Mercabarna, a la C-25 i a l’N-II.

Des de primera hora del matí, en direcció al Port de TGN, han sortit un centenar de tractors des de diversos punts de les Terres de l’Ebre, dos-cents més des de Valls, una trentena des del Morell, i desenes des del Priorat o el Baix Camp. Les primeres estimacions dels Mossos d’Esquadra apunten que han arribat uns 500 tractors.

Des del port de Tarragona han afirmat que el trànsit de camions està sent molt inferior a la d’un dia normal. La infraestructura va alertar de les mobilitzacions als transportistes la setmana passada i la majoria han modificat la seva operativa.

Els concentrats tenen una autorització per bloquejar l’accés al port durant 24 hores, però no decidiran l’hora de l’aixecament fins a una assemblea que tindrà lloc a les dotze d’aquest dimarts al migdia.

Les reivindicacions d’aquesta setmana d’Unió de Pagesos se centren en la competència deslleial dels productes que no compleixen els estàndards europeus i la defensa del model europeu en frontera i la necessitat d’una reciprocitat en les relacions comercials sobre l’ús de fitosanitaris, medicaments i mesures veterinàries, i condicions ambientals. Així mateix, contra els incompliments de la Llei de la cadena alimentària. A més, el sindicat denuncia que aquesta llei és insuficient perquè no actua per reforçar el paper dels productors, ja que el Ministeri ha d’establir els criteris per determinar els costos de producció i aconseguir que els preus en origen se situïn per damunt dels costos.

Unió de Pagesos ha convocat també  la pagesia de Catalunya a participar en una tractorada massiva el dimecres 21 de febrer, davant del Ministeri d’Agricultura a Madrid.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -