14.3 C
Amposta

La Covid-19 a les Terres de l’Ebre: Com estàvem fa un any i com estem ara?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La sisena onada ja està present a les Terres de l’Ebre des de fa dies i els contagis de Covid-19 s’han multiplicat per tres des de principis de novembre. Del 19 al 25 de novembre, l’última setmana de la qual es tenen dades fiables, s’han registrat a les Terres de l’Ebre 277 casos, el triple que fa un mes i més que fa un any, ja que del 19 al 25 de novembre de 2020 se’n van detectar 173. Però la gran diferència és que llavors no teníem vacuna i, per tant, hi havia poca protecció contra el virus, només d’aquells que havien passat la malaltia.

Per comarques, l’última setmana s’ha detectat 30 positius a la Terra Alta, 13 a la Ribera d’Ebre, 110 al Baix Ebre i 124 al Montsià. I fa un any, van ser menys, 16 casos a la Terra Alta, 13 a la Ribera d’Ebre, 77 al Baix Ebre i 69 al Montsià.

Fins al 27 de desembre, ara fa 11 mesos, no es va administrar la primera vacuna contra la Covid-19. Ara és un bon escenari per comparar dues fotografies de la pandèmia, la del novembre de 2020 i la d’enguany. Ja hem vist que pel que fa a persones encomanades, la xifra és major ara, per tant, l’efecte de la vacunació es veu clarament en l’impacte que tenen els contagis en els hospitals. Segons les dades del Departament de Salut, avui hi ha 19 persones ingressades a planta als hospitals de les Terres de l’Ebre i fa un any n’hi havia 20 més, un total de 39.

El canvi també es nota, i molt, a les unitats de cures intensives, ja que actualment hi ha 3 persones ingressades a l’UCI a les Terres de l’Ebre i fa un any n’hi havia 18, sis vegades més. Ara fa un any no hi havia cap persona vacunada. I aquest dilluns ja s’ha arribat al 74,8% de la població de les Terres de l’Ebre amb la pauta completa de la vacunació. Un 84,1% si mirem el total de les persones que es poden vacunar (majors de 12 anys).

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -