14.3 C
Amposta

L’Aldea aprova els pressupostos del 2022, de 4,57 milions d’euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Aldea ha aprovat els pressupostos pel 2022 que ascendeixen fins als 4.571.778,74 euros i representen un augment del 3,8% respecte als anteriors, els del 2021, que van tenir una dotació de 4.397.492,20 euros. A més, no hi haurà un augment d’impostos ni tampoc de taxes.

Els pressupostos tenen dos grans blocs destinats a les millores urbanes i rurals i al servei a les persones amb una inversió per als dos blocs d’1,38 milions d’euros. Veurà la llum la segona fase de la via verda de l’antic traçat del tren, compresa des de l’ampliació de l’àrea d’autocaravanes, fins a la mateixa partició del terme de Camarles, on s’habilitarà un carril bici, s’adequarà la pavimentació del ferm i s’instal·laran bancs i plantació de zona arbrada.

L’any vinent és duran a terme millores a les ravals amb la dotació d’aigua potable a la Raval de Sant Josep, a més s’instal·laran estratègicament nous punts d’enllumenat per millorar la visibilitat i s’implantaran illes de reciclatge, tant a les ravals com als disseminats, substituint els contenidors antics on no era possible el reciclatge. Amb aquestes accions s’estableix la prioritat per minorar el canvi climàtic i millorar la sostenibilitat, com la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica i dotació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals, com l’edifici de l’ajuntament, el Casal de Joves, Pavelló d’Esports, el Cos de Guàrdia, l’Escola Bressol, Camp de Futbol o les piscines municipals.

Es realitzarà l’endegament del Barranc dels Pixadors per a disminuir la inundabilitat al seu pas pel nucli urbà, amb la substitució de l’actual pont de l’avinguda Catalunya i un rebaix de la llera del barranc en aquella mateixa zona, fet que comportarà un millor pas de l’aigua i pràcticament sense cap mena de retenció, evitant els perills de desbordament en èpoques de fortes pluges.

El pont de meló, la cruïlla del camí de l’Ermita amb el camí de lligallo, o el passeig del canal fins al camp de futbol, son algunes de les zones que comptaran amb carril bici, zones per vianants i espais verds. Les places, com la dels Països Catalans, s’arranjaran, i la plaça dels Estudiants i la plaça de l’Estació se substituirà el cautxú existent.

La seguretat també té cabuda als pressupostos pel 2022 i es crearà el cos de Protecció Civil, que donarà el tret de sortida a la cavalcada Reial 2022, amb un cos de 5 voluntaris que seran uniformats, dotats d’equip de radiotelecomunicació i vehicle. El cos de protecció civil donarà suport a la Guàrdia Municipal i serà present als actes massificats (curses, Festes Majors, etc.).

Dins de la partida esportiva es destinaran 30.000 euros a la instal·lació de les dues pistes de pàdel, adquirides l’any 2019, i que es preveu que estiguin operatives al primer trimestre de l’any. La gespa artificial del camp de la UE Esportiva ja ha esgotat la seua vida útil i serà substituïda per una de nova amb una inversió de 40.000 euros.

La partida pressupostària de Festes Populars s’ha augmentat considerablement fins als 230.000 euros, tenint en compte que el poble de l’Aldea ha estat privat d’actes festius a causa de la pandèmia. La regidoria de Festes organitzarà unes megafestes, amb aquesta era postpandèmia s’organitzaran unes festes d’un nivell molt alt, com mai s’han organitzat al poble.

L’ajuntament destinarà recursos per al progressiu canvi de finestres de l’escola Maria Garcia Cabanes, que no compleixen la normativa energètica i no aïllen de les inclemències meteorològiques. També s’adquirirà mobiliari per fer cessió a les escoles aquest any 2022. Continuant amb l’ensenyament es dotaran recursos a l’Escola de Música Municipal Dionisio Calvet Melich, gestionada per la Banda Musical Verge dels Prats, per continuar realitzant estudis de música reglats.

Des de la regidoria d’Acció Cultural s’inventariaran i rehabilitaran els vestigis de la Guerra Civil, com el niu de metralladores trobat recentment a l’embarcador de l’Aldea. A banda d’això, també s’arranjaran uns dels lavabos de l’edifici de l’SCRUA que estan en molt males condicions.

Finalment, cal destacar que per primera vegada l’Aldea disposarà de l’existència de pisos socials, adreçats a persones en situació de risc, per garantir el dret a l’habitatge digne, gràcies a un conveni que se signarà amb el Consell Comarcal i l’empresa Habitat 3.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -