14.3 C
Amposta

Esquerra aconsegueix per a les Terres de l’Ebre 6,6 MEUR dels pressupostos de l’Estat 

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada flixanca al Congrés, Norma Pujol, ha explicat, una vegada aprovats al Congrés els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2022, que durant la negociació Esquerra Republicana va aconseguir tansaccionar diverses esmenes que permetran aportar a les Terres de l’Ebre 6.590.000 euros més dels previstos a la proposta inicial.

Així es destinaran 2 milions d’euros a obres de restauració de l’embassament de Flix i al Pla de restitució Territorial. “Encara resten moltes obres pendents del Pla de restitució acordat en l’època del govern del POSE, l’any 2010, i volem que no se n’oblidin i compleixin els seus compromisos, a causa de la importància de les mateixes”, ha dit la diputada ebrenca.

Pujol ha destacat que després de gairebé una dècada de presentar a cada Pressupost de l’Estat una esmena reclamant diners per dur a terme un Pla pilot per transferir  sediments des dels embassaments a la plana deltaica de l’Ebre, han aconseguit 500.000 euros per a la recuperació i gestió dels sediments. “Malgrat que ja van tard, finalment han reconegut la necessitat i la importància d’actuar-hi”, ha afirmat.

En aquest mateix àmbit els republicans també han incorporat una partida de 500.000 euros destinada als primers contractes en projectes de mitigació dels efectes de l’emergència climàtica al delta de l’Ebre.

D’altra banda, s’han aconseguit 1,8 milions d’euros per executar el projecte redactat l’any 2014 de millora i adequació de l’accés d’Amposta amb la carretera N-340. A més, també es destinaran 250.000 € per executar la millora de la intersecció de la carretera N-340 amb la Ràpita. “Davant la passivitat del Ministerio per executar uns projectes que són de la seva competència i responsabilitat, hem intentat que mitjançant les nostres esmenes s’acabin portant a terme sense més demora”, ha afirmat Pujol.

La diputada republicana per últim ha destacat el 1.540.000 d’euros perquè les corporacions locals puguin millorar equipaments i infraestructures derivades dels Plans d’Emergència Nuclear, “fa uns anys es van reduir molt les aportacions econòmiques als municipis nuclears per fer actuacions dels plans d’emergència nuclear, esperem que amb una partida que duplica la quantitat, arribin més diners als Ajuntaments per fer actuacions importants en matèria de seguretat. Així mateix, també hem aconseguit que s’incorpori a la Generalitat, a les taules del Pla Penta, que fins ara no hi tenia representació. Creiem que és bàsic, ja que, en cas d’emergència nuclear, els cossos de seguretat que depenen de la Conselleria d’Interior, serien els primers que haurien d’actuar-hi, per una qüestió de proximitat”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -