14.3 C
Amposta

La cobla Mirantfont de la Fatarella compleix 50 anys i estrena un projecte amb peces ebrenques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La cobla Mirantfont ha celebrat els 50 anys d’existència i ha presentat un nou projecte musical, centrat en peces ebrenques. Ha sigut a la seua població, la Fatarella, en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu de la Misericòrdia del dimecres 8 de setembre. La Mirantfont havia de commemorar els 50 anys de vida el passat 2020. Però la pandèmia va impedir-ho. Si la idea inicial era organitzar una activitat senzilla, la creació d’aquest projecte musical durant el confinament ha facilitat el muntatge d’un esdeveniment. Ha consistit en l’emissió d’un videoresum de la seua vida, diversos parlaments institucionals i l’estrena d’aquest nou espectacle.

El nou projecte musical recopila en versió per a cobla jotes de les quatre comarques de l’Ebre, cançons típiques de la zona i sardanes cantades. Els arranjaments han anat a càrrec, sobretot, de Ramon Rius i Marcel Artiaga. Aquesta és una manera de fer sonar la cobla a un territori on la seva presència és menys habitual. De fet, les peces interpretades compten amb bandes musicals com base sonora. La versió per a cobla els ha donat una sonoritat nova i una riquesa musical més àmplia que ha agradat molt als assistents.

“És una manera de fer entrar bé la cobla”, explica Rius, representant de la Mirantfont. I insisteix que té mèrit mantenir durant 50 anys una cobla a un territori on es fan poques ballades, d’un municipi amb menys de 1.000 habitats i a un territori on estan poc habituats a la presència de la cobla. “Hem aguantat amb moltes ganes i estima per la música i la cobla”, rebla Rius. La contractació d’aquest espectacle de la cobla Mirantfont, o per tocar sardanes, es pot fer a través del correu electrònic mirantfont@yahoo.es o al telèfon 620 189 528.

La cobla-orquestra Mirantfont es va fundar el 1970 a la Fatarella, com a conjunt orquestral amb el nom de Los Rayos, formació que va assolir un gran prestigi durant els anys 70. L’any 1974 la formació va ampliar el seu ventall musical i va començar a dur a terme actuacions com a cobla. A finals dels anys 70 es va canviar pel de La Principal de la Fatarella. A mitjans dels 80 es va canviar la denominació de l’orquestra per passar al nom actual de Mirantfont, que fa al·lusió a un indret del municipi de la Fatarella.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -