14.3 C
Amposta

Juny i setembre ajuden a mantenir les bones xifres d’ocupació de l’estiu a l’Ametlla de Mar

Les xifres d'ocupació registrades durant els mesos de juny i setembre a l'Ametlla de Mar, han ajudat a arrodonir un estiu bo que ha estat lleugerament inferior al de l'any passat, arribant al 77,97% d'ocupació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els mesos centrals de l’estiu a l’Ametlla de Mar han registrat lleugeres baixades d’ocupació en hotels, càmpings i apartaments turístics. Concretament, el juliol ha registrat un descens del 3,36% situant-se en un 77,30%, mentre que a l’agost, la baixada fou del 3,37%, quedant-se en un 93% total.

Aquestes xifres, però, s’han vist complementades amb lleugers augments en els mesos perifèrics del juny i el setembre. Concretament al juny es va registrar un increment de l’1,60% respecte a l’any anterior, situant-se en un 66,60%, mentre que el setembre ha registrat un increment del 2%, quedant-se en un 75%.

D’aquestes xifres es desprèn, doncs, que finalment l’ocupació general durant els quatre mesos d’estiu s’ha situat en un 77,97% davant del 78,84% de l’estiu de 2022, el que significa un descens del 0,80%.

Segons la regidora de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Ma José Castellano, “tot i la lleugera disminució, valorem molt positivament els increments dels mesos de juny i setembre, sobretot, pels esforços que es fan per desestacionalitzar el turisme”.

Alguns dels factors que han pogut influir en la congelació de les xifres turístiques després d’uns estius postpandèmia molt bons, són precisament que davant la interrupció de les mesures i controls per la COVID, s’han incrementat els viatges a l’estranger, tot i que destinacions com l’Ametlla de Mar, amb un turisme fidel, han mantingut el pols.
El que sí que s’ha pogut notar aquest estiu, més enllà de les xifres d’ocupació, és que tot i que el turista continua gastant en allotjament, ha reduït el consum en activitats complementàries, sigui en gastronomia, comerç o activitats de lleure. Sobretot on s’ha notat més és en el turisme procedent de França, un país que està patint una gran inflació.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -