14.3 C
Amposta

Jordi Jordan serà l’alcalde de Tortosa gràcies a un acord de govern entre Movem-PSC i ERC i un d’estabilitat amb la CUP

Un acord històric que permetrà governar a Movem Tortosa-PSC i ERC i que deixarà el partit més votat, Junts per Tortosa, a l'oposició

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La coalició de Movem Tortosa-PSC han signat un acord de govern amb Esquerra Republicana de Tortosa per als pròxims quatre anys que portarà a Jordi Jordan, candidat de Movem, a assumir l’alcaldia aquest dissabte, fet que apartarà l’actual alcaldessa en funcions de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, després de cinc anys al capdavant del consistori. Jordan compartirà l’alcaldia amb Mar Lleixà d’ERC que assumirà el càrrec el darrer terç del mandat després de la renúncia de Xavier Faura a recollir l’acta de regidor.

Jordi Jordan i Mar Lleixà han defensat de la legitimitat d’aquest acord i la majoria absoluta que representa, ja que sumen 10 regidors, els mateixos que Junts per Tortosa i tenen el suport d’estabilitat del regidor de la CUP. L’alcaldessa en funcions i candidata de Junts, Meritxell Roigé, ha qualificat l’acord “de perdedors” i ha acusat ERC d’haver-los enganyat i d’haver actuat “per despit”.

Signatura de l’acord de govern entre Movem Tortosa-PSC i ERC

Jordi Jordan, líder de Movem Tortosa-PSC, ha afirmat que el pacte és “totalment legítim”, perquè compta amb el suport d’11 regidors i regidores, que representen una majoria absoluta a l’Ajuntament de Tortosa. En comparació amb l’anterior mandat en què Meritxell Roigé era l’alcaldessa amb 7 regidors, Jordi Jordan destaca que la seua coalició ha aconseguit una major representació i, per tant, considera que té la legitimitat per assumir el càrrec d’alcalde.

Per la seua banda, Mar Lleixà, nova portaveu d’Esquerra Tortosa, ha expressat sentir-se “completament legitimada” per governar. Ha afirmat que les negociacions amb els diferents partits s’han dut a terme en paral·lel i que en l’assemblea d’ERC es va votar la decisió final. En virtut del principi democràtic, es va respectar l’opció més votada, que va ser no donar suport a Meritxell Roigé.

Els líders de Movem Tortosa-PSC i ERC reafirmen la validesa i la força del pacte, argumentant la major representació obtinguda i el respecte a les decisions preses internament pels seus partits. Ara, amb aquesta majoria i el suport de les respectives formacions polítiques, Jordi Jordan aspira a assumir el càrrec d’alcalde, mentre que Mar Lleixà, com a representant d’ERC, es posiciona com una figura legitimada per participar en la governabilitat de Tortosa.

Els pròxims dies les dues formacions que formaran govern donaran detalls sobre el cartipàs municipal d’aquesta legislatura (2023-2027).

Movem Tortosa-PSC i Esquerra Tortosa arriben a un acord per governar Tortosa

Eleccions municipals a Tortosa

Junts per Tortosa va guanyar les eleccions municipals del 28 de maig aconseguint 10 regidors i el 42,17% dels vots, 3 regidors més que el 2019 i 13,14 punts més, quedant-se a les portes de la majoria absoluta, que està amb 11 regidors. Va ser l’únic partit que va millorar els resultats. El segon partit més votat va ser la coalició entre Movem Tortosa i el PSC que va obtenir 7 representants i el 27,3% dels vots, una regidoria menys que el 2019. En tercera posició va quedar Esquerra Tortosa amb 3 edils, un menys que el 2019, i la CUP és la quarta força amb 1 regidor, com ja tenia. Ciutadans que tenia fins ara un representant, s’ha quedat fora del consistori.

Redacció – X. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -