14.3 C
Amposta

Meritxell Roigé sobre el pacte de Movem Tortosa-PSC i ERC: “És un pacte de perdedors”

Roigé: “Les negociacions fins ahir eren perfectes. Em sento completament enganyada per ERC”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Junts per Tortosa amb la candidata i alcaldessa en funcions Meritxell Roigé al capdavant ha dut a terme aquest dimecres al matí una roda de premsa per valorar el pacte de govern entre Movem Tortosa – PSC i Esquerra Republicana de Tortosa, el qual podria portar a l’alcaldia el candidat Jordi Jordan.

Roigé ha expressat la seua opinió de forma contundent i l’ha denominat com a “un pacte de perdedors”. L’alcaldessa en funcions ha deixat clar que considera que Jordan “està prioritzant els seus interessos personals per damunt del bé de la ciutat de Tortosa”. Segons Meritxell Roigé, aquest pacte “no està centrat en les necessitats i els objectius de la ciutat”, sinó en els “desitjos individuals dels partits involucrats”.

La representant municipal ha afirmat que la seua preocupació principal és que aquesta coalició de partits opositors “no tindrà l’estabilitat i la cohesió necessàries per a gestionar eficaçment els assumptes municipals”. Roigé ha destacat que “un govern ha de treballar per al bé comú, tenint sempre en compte els interessos de la ciutat i de la ciutadania”.

Amb aquestes declaracions, l’alcaldessa en funcions ha mostrat la seua desconfiança envers el nou pacte de govern, fent èmfasi en la seua opinió que aquesta coalició “no té la capacitat per liderar amb èxit els assumptes de Tortosa”. “La situació política a l’Ajuntament s’ha tornat més complexa i incerta a causa d’aquesta aliança entre l’oposició, obrint camí a un escenari polític que requerirà diàleg i negociació per a aconseguir acords entre les diferents forces polítiques”, ha afirmat Roigé.

En resposta a la pregunta sobre les reunions amb el grup d’ERC, l’alcaldessa en funcions ha informat que efectivament s’han dut a terme trobades amb aquest partit polític i que s’han mantingut converses constructives. Segons Roigé, en aquestes reunions es van abordar diversos temes i es van tractar de resoldre les possibles discrepàncies que poguessin existir. Roigé ha dit que, en general, no hi havia hagut grans discrepàncies entre el seu partit i ERC, i que es veien capaços de treballar conjuntament per a governar la ciutat de Tortosa: “Les negociacions fins ahir eren perfectes. Em sento completament enganyada per ERC”.

Eleccions municipals a Tortosa

Junts per Tortosa va guanyar les eleccions municipals del 28 de maig aconseguint 10 regidors i el 42,17% dels vots, 3 regidors més que el 2019 i 13,14 punts més, quedant-se a les portes de la majoria absoluta, que està amb 11 regidors. Va ser l’únic partit que va millorar els resultats. El segon partit més votat va ser la coalició entre Movem Tortosa i el PSC que va obtenir 7 representants i el 27,3% dels vots, una regidoria menys que el 2019. En tercera posició va quedar Esquerra Tortosa amb 3 edils, un menys que el 2019, i la CUP és la quarta força amb 1 regidor, com ja tenia. Ciutadans que tenia fins ara un representant, s’ha quedat fora del consistori.

Redacció – X. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -