14.3 C
Amposta

Ingesta de referència per a hidrats de carboni, greixos i proteïnes

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Les ingestes de referència per a macronutrients estableixen que el 50-60 % de l’energia de la dieta ha de provenir dels HIDRATS DE CARBONI. De manera que, per exemple, una dieta d’unes 2.000 kilocalories n’haurà de contenir 250-300 grams. Cal recordar, com ja vam explicar, que 1 g d’hidrat de carboni aporta 4 kilocalories.

VERITAT o FALS

Els aliments light aprimen.

FALS. El codi alimentari espanyol diu que un producte light només disminueix un 30 % l’aportació calòrica del seu homòleg. És només lleugerament més hipocalòric. A més, es podria dir que en molts casos és un engany que s’utilitza més com una estratègia psicològica, perquè el consumidor té la sensació que en pot menjar més quantitat.

LA XIFRA

Una ració de 100 grams de salmó roig aporta prop del 90% de la ingesta diària necessària de vitamina D. El salmó molt ric en àcids grassos omega 3, facilita l’absorció d’aquesta vitamina que, entre altres funcions, té la de prevenir o retardar l’osteoporosi. El peix blau en general (sardines i seitons entre altres) són uns grans precursors de vitamina D, la vitamina amiga dels ossos. Més del 60% dels catalans tenen una manca d’aquesta vitamina.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Móra d’Ebre, el primer municipi de la Ribera d’Ebre que aposta per RECICLOS, el sistema que recompensa per reciclar

Els veïns de Móra d'Ebre compromesos amb el reciclatge obtindran recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes....

Els Mossos detenen un veí de Tivissa de 26 anys com a presumpte autor de l’incendi forestal

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte autor de l'incendi forestal que encara crema a la serra de Tivissa, a la...

La residència VIMA de la Ràpita intensifica les mesures amb una planta destinada als positius de Covid-19

Per tal de frenar el contagi, el Centre VIMA de la Ràpita ha intensificat la separació per àrees, la senyalització per detallar els circuits,...

L’incendi de Tivissa s’ha originat per una negligència en una crema de restes vegetals

D'acord amb les dades recollides fins al moment pels Agents Rurals, l'incendi forestal de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, s'apunta que l'origen del foc...

La residència VIMA de la Ràpita acumula 64 positius, 14 dels quals treballadors

Màrius Pont, director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, ha actualitzat les dades dels brots a les residències del territori. El...
- Anunci -
- Anunci -