14.3 C
Amposta

Hummus i dieta equilibrada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ara està de moda, però és més aviat un tema d’esnobisme alimentari o realment l’hummus és un aliment força nutritiu?

L’hummus és una pasta alimentària que té el seu antic origen als països del Pròxim Orient, concretament a Jordània. És una paraula àrab que significa cigró. L’hummus és una menja típica de tota la zona que va des de Grècia fins a Aràbia, incloent-hi països com Xipre, Turquia, Armènia, Líban, Síria i Israel.

Avui dia la popularitat de l’hummus s’estén a tot el món. Es pot dir que és un dels plats vegetarians més nutritius. Tot i que el seu valor nutricional varia segons els ingredients i les seves proporcions.

L’humus és una pasta que es compon bàsicament de cigrons amb suc de llimona, sèsam, oli d’oliva i all. Se sol servir com a aperitiu, primer plat o com acompanyament dels àpats.

Un estudi aleatoritzat amb adults fet a una universitat nord-americana va concloure que l’humus era un bon complement a la dieta per tal de controlar el pes. Es reduïa l’IMC (l’índex de massa corporal) i també facilitava una reducció del perímetre abdominal. Aquest mateix estudi indicava que en els individus que consumien hummus el perfil lipídic – el que vol dir, la quantitat total de greix, o cosa que és el mateix, el percentatge de greix saturat i colesterol- era més baix, a la vegada que les aportacions de fibra, de les vitamines A, C i àcid fòlic i dels minerals potassi, magnesi i ferro van ser majors.

Els hidrats de carboni -el macronutrient principal dels llegums- tenen un índex glucèmic baix, és a dir, es digereixen de manera lenta, fent sensació de sacietat. El contingut de proteïna i el contingut de fibra que té l’hummus (i bàsicament els llegums), és un mecanisme potencial per al control de pes. Tot i que la relació entre la fibra i pes és limitat, sembla que alguns estudis han demostrat que les persones que consumeixen més fibra pesen menys que els que consumeixen menys quantitat.

No obstant això, totes aquestes troballes a conseqüència de diferents estudis suggereixen que el consum d’hummus de manera habitual i com a part d’una dieta sana i equilibrada ha de ser recomanat per professionals de la salut i de la nutrició.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -