14.3 C
Amposta

Gessamí Caramés presenta el seu segon llibre aquest dissabte a la Confraria de l’Ametlla de Mar

"Els ranxos de la Gessa" és el nou llibre de la calera Gessamí Caramés i ja es pot trobar a les llibreries

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Gessamí Caramés, cuinera de l’Ametlla de Mar, ha publicat el seu segon llibre “Els ranxos de la Gessa” dedicat a la cuina manera de la Cala. El primer el va dedicar a les postres, “Les postres de la Gessa”. Caramés és una apassionada de la cuina i li encanta investigar amb el menjar. Aquest segon llibre permet al lector xalar i gaudir amb receptes relacionades amb el mar, algunes un punt atrevides. Com sempre, són elaboracions que es poden fer a casa, amb productes de fàcil accés, que coneixem, però també amb altres als quals no estem tan acostumats, i molts productes que també ens faran viatjar, passant per tècniques i tradicions culinàries d’altres països, sense oblidar els arrossos, la preuada tonyina roja, els importants caldos i els famosos ranxos “d’a bordo”, però en la seua versió 2.0. A més, en aquest llibre, la xef comparteix secrets del seu restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar, i ens revela alguns dels plats que més han triomfat entre els comensals.

En aquest segon llibre, protagonitzat per la cuina marinera, ha volgut posar en valor el producte de proximitat a través de receptes de diferents tipus: tradicionals, reversionades, algunes d’adaptades a tècniques d’altres països, però totes amb el seu toc personal i amb producte del “terreno”. El presentarà aquest dissabte dia 25 de novembre en un acte que tindrà lloc a la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar.

Caramés rep el guardó “Cuinera Sostenible”

Gessamí Caramés del restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar va rebre el guardó de “Cuinera Sostenible” en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. Caramés va rebre el guardó com a candidata al premi Cuiner 2023 i per treballar amb productes de proximitat, que siguin sensibles a les produccions ecològiques, i per col·laborar amb productors locals.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -