14.3 C
Amposta

El TSJC fixa el judici per l’1-O contra el rapitenc Lluís Salvadó per al 10 d’abril

Lluís Salvadó i també Josep Maria Jové i Natàlia Garriga estan acusats de delictes de desobediència, prevaricació i malversació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat el judici pel referèndum de l’1 d’octubre contra el president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, el president del Port de Barcelona, el republicà rapitenc Lluís Salvadó, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per al pròxim 10 d’abril. Aquest serà el primer dia i s’han assenyalat diferents dates dels mesos d’abril i maig. Jové i Salvadó estan acusats dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació, i Garriga, del delicte de desobediència greu a l’autoritat.

La fiscalia demana set anys de presó i 32 anys d’inhabilitació per a Josep Maria Jové, sis anys i tres mesos de presó i 27 anys i tres mesos d’inhabilitació per a Lluís Salvadó i un any d’inhabilitació per a Natàlia Garriga pel referèndum de l’1 d’octubre. Els reclama també multes que van des dels 18.000 euros de Garriga, els 24.000 de Salvadó i els 30.000 de Jové. A aquests dos últims, a més, els demana 754.920 euros en concepte d’indemnització a l’erari públic pel “perjudici patrimonial causat”.

L’Advocacia de l’Estat, per la seva part, reclama tres anys i mig de presó i set d’inhabilitació per a Josep Maria Jové però no ha fet cap acusació contra Lluís Salvadó. Pel que fa a la consellera de Cultura, demana un any d’inhabilitació.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -