14.3 C
Amposta

Un potent motor o un cor anatòmic humà, algunes de les iniciatives que orienta el FabLab d’Amposta

El laboratori d'Amposta participa en una vintena de treballs de recerca i projectes formatius

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un estudiant de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta ha creat una maqueta de motor rotatiu wankel amb tecnologia 3D. És com el que comercialitzen marques d’aumotició com DKW i Mazda, de dimensions molt reduïdes i gran potència. El seu treball de recerca ha estat possible amb l’orientació i les eines del FabLab Terres de l’Ebre. També ha usat la impressora 3D del centre una estudiant de l’Institut de Roquetes. Ha simulat un cor anatòmic humà i ho ha fet, de manera innovadora, amb bio cèl·lules mare. Des de la posada en marxa del FabLab de les Terres de l’Ebre el febrer de l’any passat, ha orientat, participat i ajudat a una vintena de treballs de recerca de graus, màsters i formació professional.

La majoria dels estudiants que han demanat suport al Fablab són alumnes de centre ebrencs però també han arribat peticions d’universitats de Barcelona. El FabLab també ha assessorat ciutadans, empreses i “makers” en diferents iniciatives. Les eines que més s’han fet servir del laboratori, a més de la impressora 3D, han estat la fresadora, el tall làser, les tècniques de soldadura electrònica o el videomapping.

Aquest servei és gratuït. Les persones interessades han de demanar cita, presentar un projecte educatiu o amb algun interès destacat i fer un curs de certificació en impressió 3D. Aquesta formació s’ofereix periòdicament de forma oberta a Lo Sindicat d’Amposta.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -