14.3 C
Amposta

Esquerra i Junts portaran al Parlament la problemàtica del Delta de l’Ebre

Presenten una Proposta de resolució sobre la protecció del Delta i les actuacions a fer

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada Irene Fornós ha fet saber que els grups d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han presentat una Proposta de resolució sobre la protecció del Delta per ser votada en el debat de política general del Parlament de Catalunya.

Segons Fornós la supervivència del Delta de l’Ebre “és una qüestió de país”, i per assegurar la seua protecció i perdurabilitat “calen majors cabals d’aigua i una gran aportació de sediments a la desembocadura; i per fer-ho possible és necessària una ràpida execució dels projectes anunciants per l’Estat”.

La diputada republicana ha reclamat la creació urgent d’una comissió mixta Estat – Generalitat, amb la implicació de tots els agents del territori, “que permeti conèixer, debatre i establir un calendari de les actuacions a fer”.

La Proposta de resolució demana instar el Govern de l’Estat a la creació d’una comissió mixta Estat – Generalitat, amb la implicació de tots els agents del territori, “per tal de reduir la vulnerabilitat del Delta de l’Ebre enfront dels impactes del canvi climàtic, assegurant la perdurabilitat tant del medi físic i de la biodiversitat d’espècies i ecosistemes així com del medi socioeconòmic que sustenta el Delta, mitjançant un riu de qualitat i amb majors cabals”. A més, Esquerra demana que l’execució per part de l’Estat dels projectes de protecció del litoral del Delta siguin ràpids, ja que són reclamats pel territori des de fa dècades per tal d’iniciar la restauració del trànsit sedimentari en els embassaments de Mequinensa-Riba-roja i Flix.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -