14.3 C
Amposta

[ENTREVISTA] Paula Bertomeu, una jove dels Muntells, impulsa l’empresa CuidaPro d’atenció domiciliària

Bertomeu: "CuidaPro vol ser un servei de referència a les zones rurals i afectades pel despoblament"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Paula Bertomeu, una jove dels Muntells (Sant Jaume d’Enveja), ha fundat i impulsat l’empresa CuidaPro. L’objectiu és cobrir la demanda d’atenció domiciliària a la gent gran que hi ha al nostre territori. El projecte ha rebut recentment un reconeixement als premis Emprèn de la Diputació de Tarragona.

Avui, la redacció d’Imagina Ràdio hem pogut parlar amb ella per conèixer aquesta iniciativa:

1. Primerament, per a la gent que no et coneix, qui és Paula Bertomeu?

Paula Bertomeu Sancho és filla d’Olga i Pasqual dels Muntells qui li han transmès els valors del sacrifici, l’esforç i la lluita per fer d’aquest un món millor. Germana gran de Marta de qui aprèn cada dia. I ja des de fa uns anys, instal·lada a Tarragona compartint la vida amb Sergi, un mig cavero que l’acompanya sense dubtar en totes les decisions que pren.
Tinc 26 anys, soc graduada en Treball Social per la Universitat Rovira i Virgili, Màster en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials per la Universitat Ramon Llull, Postgrau en Responsabilitat Social Corporativa per l’Escola Europea de Negocis de Barcelona i estudiant del Postgrau en Recursos Humans per la mateixa escola de negocis. Soc vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

El meu lema de vida és: “Sigues el canvi que vols veure al món” (M. Gandhi).

2. CuidaPro és una empresa de serveis a domicili per a persones amb dependència…

CuidaPro és una agència de col·locació especialitzada en atenció a domicili que connecta a famílies que necessiten una persona cuidadora a domicili amb personal cuidador de forma personalitzada. Facilitem el procés de contractació als familiars i donem visibilitat al personal cuidador especialitzat en aquest àmbit. A més, oferim una aplicació per als nostres clients amb l’objectiu que puguin estar constantment amb contacte amb el personal cuidador per a mantenir-se connectat amb tot el que està passant a la llar.

CuidaPro vol ser un servei de referència a les zones rurals i afectades pel despoblament amb un triple objectiu: acompanyar a les persones grans a envellir amb qualitat des de casa seva reduint la soledat, fomentar la inserció laboral de les persones que resideixen en àrees no urbanes i fomentar la repoblació d’aquests territoris.

3. D’on et surt la idea de tirar endavant amb este projecte que ve a cobrir el dèficit de places de residència de gent gran?

CuidaPro no pretén cobrir el dèficit de places de residència per a persones grans, ja que en cap moment és competència d’aquest tipus de recurs. Es tracta d’un servei, probablement inicial, que té com a missió acompanyar a les persones grans a envellir en la qualitat més gran de vida possible a la seva pròpia llar. Tot això, utilitzant les noves tecnologies, el personal especialitzat i la complementarietat de serveis extra per atendre de forma integral a la persona tenint en compte els seus desitjos, necessitats i pors.

4. En quina fase es troba el projecte? Heu començat ja a donar els primers serveis?

En aquests moments ens trobem en la fase final de la planificació del servei, acabant d’articular tots els elements necessaris per a poder començar a donar atenció de màxima qualitat. Ens trobem immersos en ple procés de selecció de personal perquè formin part de la nostra borsa de treball. Aprofitant aquest espai, voldria traslladar a totes les persones que llegeixin això i que se sentin motivades per formar part de la borsa, no dubtin en enviar les seves dades i CV a l’email: personal@cuida-pro.com

5. Per on començarà la implantació empresarial? Quins objectius t’has fixat?

CuidaPro és una empresa “Km0 Terres de l’Ebre” que iniciarà la seva activitat a tots els municipis del nostre territori. Volem arribar a les zones rurals on els grans competidors no arriben. I al mateix temps, amb visió i ambició, ser un servei de referència en altres zones com el nord de Castelló o Camp de Tarragona.

No volem parlar d’objectius específics, però si volem avançar que aquest només és el primer de molts altres projectes que tenim al cap i que ja estem estudiant. Hem vingut per a revolucionar i donar resposta a les necessitats del col·lectiu de les persones grans per oferir-los els serveis i recursos que mereixen.

6. Cal personal especialitzat per a poder donar el servei necessari

Un dels elements que volem destacar és l’aposta que fem per la formació. Internament, les persones que formin part de la nostra borsa, comencin a treballar més aviat o més tard, rebran formació en Atenció Centrada en la Persona a domicili amb l’objectiu que la intervenció amb la persona gran i/o depenent es basi en els pilars d’aquest model d’intervenció. Evidentment, la formació especialitzada en el sector i l’experiència laboral acreditada mitjançant cartes de recomanació seran elements que es valoraran molt positivament durant el procés de selecció. La formació continua entre el personal estarà també garantida.

7. A la web de cuida-pro expliqueu que les noves tecnologies són el pilar de la vostra intervenció i que us garanteix la comunicació i la transparència del cuidatge… Com s’utilitzen les noves tecnologies?

Hem dissenyat una app mòbil fàcil d’usar, intuïtiva i adaptada per a tots els públics que permetrà mantenir en contacte constant a la persona cuidadora amb els familiars de referència de la persona gran perquè aquests puguin estar connectats amb tot el que passa a domicili. Diàriament, es registraran les diferents accions que s’han realitzat a casa. Per exemple, els familiars referents podran saber si el seu pare o mare ha dinat, ha sortit a passejar o ha realitzat l’estimulació cognitiva diària. A la vegada, es podrà rebre de forma instantània i a través d’una notificació qualsevol incidència que pugui esdevenir al llarg del dia.

L’app, tot i que principalment va dirigida als nostres clients i personal, també està a la disposició d’aquelles famílies que tenen contractada una persona cuidadora particularment i volen aconseguir aquesta tranquil·litat. La coordinació de CuidaPro estarà present en tota aquesta comunicació que en tot moment serà bidireccional.

8. A més de la cura de la gent gran oferiu altres serveis per a altres tipus de dependència.

El servei va dirigit principalment a persones grans i/o dependents. Tot i que realment volem ajudar a tota persona que necessiti suport a domicili o suport en les activitats bàsiques i instrumentals de la vida diària. CuidaPro vol facilitar el dia a dia de les persones, siguin qui siguin i on siguin.

9. A Terres de l’Ebre segurament has trobat el que se’n diu un nínxol de mercat… Societat envellida, poques places de residència i molta gent que vol envellir a casa.

Segons dades d’IDESCAT l’any 2020 el 22,6% de la població a les Terres de l’Ebre era major de 65 anys. Aquesta informació ens diu que és clau poder atendre i donar resposta a les necessitats de la ciutadania. Costa que les grans empreses aterrin i s’adaptin a un territori com el nostre. És per això que CuidaPro és una empresa Km0, amb experiència formativa i laboral en el sector i creada per persones del territori, que el coneixen, que l’han estudiat, que s’han criat i que l’estimen. I com a tal, volem retornar-li tot allò que ens ha donat.

10. Servei totalment nou aquí, però sí que funciona en altres indrets.

L’aposta per l’atenció a domicili cada cop més s’està incrementant i això ens agrada. La nostra proposta de valor es basa a arribar a les zones rurals on els grans competidors no arriben, en promoure la millora de la comunicació a través de les noves tecnologies i oferir packs d’atenció a preu fix per oferir atenció de manera integral.

11. Recentment heu rebut un reconeixement dels premis Emprèn de la Diputació… suposo que fa il·lusió que el teu projecte rebe esta empenteta.

I tant que fa il·lusió! Que un Jurat de gran prestigi reconegui el projecte com un dels millors de tota la província, és tot un orgull. La Diputació de Tarragona, a més, ofereix suport al llarg de tot el procés de creació i això et fa sentir acompanyat i orientat en fases en què tot és incertesa.

12. Quins objectius tens a llarg termini?

Els principals objectius a llarg termini es podrien basar en:

  • Donar resposta a les necessitats emergents en el sector de les persones grans
  • Aconseguir formar part de la cartera de serveis socials com un Servei d’Atenció
  • Domiciliari vinculat a la Llei de la Dependència
  • Treballar perquè formi part de la majoria de serveis a domicili de Catalunya
  • Afegir funcionalitats a l’app amb l’objectiu de reduir la soledat de les persones grans
  • Aplicar la intel·ligència artificial i la robòtica en l’atenció a les persones grans a domicili.

Entre altres objectius i projectes que tenim al cap i que ja estem començant a treballar.

13. Per acabar, com som una ràdio musical ens agradaria saber quina és la teva cançó preferida i per què?

Uf! És molt difícil poder triar-ne només una. M’encanta la música de tot estil. No obstant això, una de les meves preferides sense dubte és la de “More than Words” del grup Extreme, i concretament la versió en català que va fer el Cor Flumine de Tortosa.

Redacció – X. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -