14.3 C
Amposta

El xef Paco Pérez porta la seua cuina vegetal marina fins a GastroMar l’Ampolla

Els xefs Xavier Pellicer, Sílvia Anglada, Carlota Claver, Joseba Cruz i Joan Capilla també han ofert showcookings de cuina marinera i sostenible

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El xef Paco Pérez (Enoteca ** -Barcelona- i Miramar ** -Llançà-) ha inaugurat la 3a edició de GastoMar l’Ampolla, les jornades professionals gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar, la sostenibilitat, la cuina marinera, la pesca i els productes de les Terres de l’Ebre.

El xef ha presentat vàries creacions culinàries elaboradores amb algues marines, l’aliment del futur. Paco Pérez ha defensat aquest ingredient de cuina que, “potser no és tan estètic, però sí molt nutritiu i  polivalent”.

Les algues, de fet, han protagonitzat pràcticament totes les elaboracions que els xefs de Gastromar 2023 han presentat en aquesta jornada. Així, les cuineres Sílvia Anglada (Es Tast de Na Sílvia), i Carlota Claver (La Gormanda) les han fet servir, així com també el xef Xavier Pellicer (Xavier Pellicer), considerat el rei de la cuina vegetal. Pellicer, per exemple, ha presentat un coulant d’algues, adoptant una tècnica de la cuina dolça a la salada.

En aquesta jornada, també han passat per l’escenari de l’Ampolla els cuiners Joel Castanyé (La Boscana *), Nicolás de la Vega i Francesc Beltri (Slow and Low *), Joseba Cruz (Le Clandestin), i Joan Capilla (L’Algadir del Delta). Tots ells han cuinat amb productes de la mar i han defensat que una cuina més sostenible és possible.

Carlota Claver

La gastronomia sostenible

De fet, la pesca sostenible, la comunicació de la gastronomia sostenible i el futur del consum del peix a la restauració  han estat alguns dels temes que s’han tractat en Gastromar l’Ampolla. I és que, l’objectiu de les jornades, organitzades per l’Ajuntament de l’Ampolla, Fundació Alícia i Repicat Sc,GastroMar l’Ampolla 2023, és posar sobre l’escenari les grans possibilitats culinàries de les diverses espècies marines del nostre entorn, algunes poc utilitzades o desconegudes, i debatre sobre el consum responsable del peix en la restauració del present i del futur, sobre comunicació sostenible o sobre alimentació saludable, entre altres temes.

De fet, GastroMar l’Ampolla vol ser un gran altaveu per a donar a conèixer com la ciència pot ajudar a la cuina, i com es pot fer una cuina responsable, sostenible i saludable. Així, el punt de vista i anàlisi més científic i acadèmic l’han posat els científics de l’IRTA la Ràpita i Monells, que han parlat de la gastronomia circular per la sostenibilitat, i del consum del peix en el futur; dels experts de la Fundació Alícia, que han reivindicat el musclo com un autèntic aliment de futur;  i la biòloga marina Mar Vila, de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona, que ha parlat sobre com ens hem d’adaptar al que el mar ens ofereix.

Sílvia Anglada

Una inauguració molt dolça, i un tancament de luxe

GastroMar l’Ampolla va arrancar, però, la tarda del diumenge 12 amb unes sessions obertes a tots els públics. El xef Jeroni Castell, de Les Moles (Ulldecona), va cuinar en directe cinc receptes amb l”ostra de l’Ampolla com a protagonista, mentre que el mestre xocolater Oriol Balaguer va sorprendre al públic presentant tres ostres dolces, elaboradores amb closques de xocolata tan realistes com ens té acostumats amb les seues “joies dolces”. 

Demà dimarts, última jornada de GastroMar l’Ampolla, el plat fort vindrà de la mà del xef Joan Roca (El Celler de Can Roca ***), qui oferirà un showcooking de luxe per a tancar aquesta tercera edició de les jornades gastronòmiques i científiques. També passaran per l’escenari demà, les representant de l’Associació Catalana Dones de la Mar; Eli Bonfill, divulgadora de plancton.cat; o portaveus de la Fundació Alícia, entre altres.

Jeroni Castell

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -