14.3 C
Amposta

Una iniciativa dona a conèixer sis pobles de la Terra Alta a través d’itineraris gamificats

Els municipis terraltins són Caseres, Corbera d'Ebre, la Fatarella, el Pinell de Brai, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat aquest matí Terra Alta, un tast de patrimoni, un projecte que vol donar a conèixer els municipis terraltencs mitjançant sis recorreguts gamificats que transcorren per Caseres, Corbera d’Ebre, la Fatarella, el Pinell de Brai, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs. A través d’un dispositiu mòbil, la iniciativa posa a l’abast dels visitants una proposta de descoberta del patrimoni i d’alguns elements de la història d’aquests municipis.

La presentació del projecte ha anat a càrrec de Ramon Jornet, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta; Isidre Sampé, alcalde de Vilalba dels Arcs; Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), i de la diputada Teresa Mariné.

Presentació del projecte

Ramon Jornet, vicepresident del Consell Comarcal, ha destacat que aquesta actuació vol destacar el patrimoni local, lligat a la promoció de la producció agroalimentària de la comarca en base a la pàgina web Fet a la Terra Alta. “Suposa també una aposta per les noves tecnologies en el desenvolupament del turisme comarcal amb la implementació de sis recorreguts per aquests municipis”. Jornet també ha manifestat la voluntat del Consell Comarcal de seguir treballant en la implementació d’aquest tipus de proposta tecnològica a la resta de municipis de la Terra Alta.

Al seu torn, Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, ha explicat com funciona Terra Alta, un tast de patrimoni. La proposta convida el visitant a resoldre un conjunt de 54 enigmes que es troben distribuïts per cada municipi. Només cal escanejar un codi QR i seguir-ne les indicacions. Finalment, la resolució de tots els enigmes té com a recompensa un obsequi, que es pot recollir a la mateixa població on s’efectua el joc. La proposta s’adreça a públics de totes les edats, especialment a les famílies, i s’ofereix en català, castellà, anglès i francès.

Terra Alta, un tast de patrimoni és un projecte estratègic del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, consorci Leader, de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2022-2023. Està finançat pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el fons Europeu FEADER, i cofinançat per la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Terra Alta. El projecte s’ha desenvolupat de forma conjunta entre l’ens comarcal i el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques.

Cartell de la iniciativa

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -