14.3 C
Amposta

El temporal Glòria és històric a les Terres de l’Ebre i serà encara més perillós

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El fort temporal Glòria és històric i ha deixat registres importants que, en alguns casos, podrien ser de rècord. Les Terres de l’Ebre estan afectades per la neu, la pluja, el vent i la mala mar, i aquesta excepcional situació pot portar greus problemes.

La borrasca ha causat milers d’incidències a Catalunya i els primers ferits entre diumenge i dilluns pel vent, però aquest dimarts, 21 de gener, ens arriba la pitjor part que s’allargarà fins dimecres. En aquest sentit, Protecció Civil manté activades les alertes dels plans NEUCAT, VENTCAT i INUNCAT.

La nevada que ha deixat neu fins a 200 metres a les Terres de l’Ebre aquest dilluns anirà pujant de cota amb el pas de les hores, tot i que encara de nit pot nevar entre els 400 i els 700 metres a la Terra Alta i els Ports.

No intenteu anar a veure neu aquest dimarts a la muntanya perquè serà molt perillós amb risc elevat d’allaus. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta vermella per nevades que poden deixar dimarts més de 50 centímetres de neu nova a partir de 1.400 metres als Ports i al Ripollès, mentre que les alertes grogues i taronges s’estenen per més comarques.

Pluges d’entre 100 i 300 l/m²

El més probable avui és que les quantitats més importants de pluja i neu es recullin en punts més interiors de les Terres de l’Ebre, les comarques de Girona i en sectors del Ripollès o la Garrotxa, on hi seguirà plovent i nevant amb ganes. A la resta els ruixats seran força intermitents, continuarà gairebé sense ploure ni nevar al Pirineu Occidental. Aquesta tarda i vespre hi haurà un dels moments més crítics del temporal, les precipitacions aniran a més, cauran amb més intensitat i es faran més extenses, tot això arribarà amb uns rius que en alguns casos ja aniran molt plens. De matinada arribarà segurament una treva, però demà al migdia i tarda encara revifaran un altre cop les pluges.

Vent fort i temporal de mar

Pel que fa al vent, bufarà de llevant (est) a tot Catalunya durant el dimarts i ho farà amb molta força, especialment al litoral, prelitoral i zones elevades. La majoria de ràfegues es mouran entre els 60 i 80 km/h durant tota la jornada, sovint de forma sostinguda. No obstant, a punts de muntanya propers a la costa se superaran aquestes xifres. Per tant, es poden tornar a repetir els milers d’incidències de les últimes hores amb molts danys materials i personals. El SMC té alertes activades per fortes ventades a tot el territori:

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -