14.3 C
Amposta

La llevantada afecta força la circulació viària i les zones marítimes de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) es manté. La situació meteorològica amb forts vents portarà associat el fort onatge i acumulació de grans precipitacions a les Terres de l’Ebre. A partir d’aquesta mitjanit, hi ha hagut acumulacions de 100 mm en 24 hores a les Terres de l’Ebre.
Cal estar alerta de les crescudes dels rius i torrents que es puguin produir al llarg de l’episodi.

La Policia Local d’Amposta ha informat que està tallada la circulació entre Poblenou del Delta i Eucaliptus per la carretera de les Salines i cap a Baladres. L’accés a la platja d’eucaliptus també ha quedat tallada. La Policia Local d’Amposta recomana no desplaçar-se a les zones més pròximes al mar mentre duri aquest episodi i evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicle. En el cas que es viatgi amb vehicle és molt important conduir amb precaució i reduït la velocitat, hi ha grans acumulacions d’aigua en moltes carreteres.

La forta llevantada també ha afectat molts punts del litoral ebrenc i s’ha engolit bona part de la platja de l’Alguer a l’Ametlla de Mar. Les fortes onades han superat els 5 metres i al port de l’Ametlla de Mar han saltat la dàrsena que protegeix les embarcacions, tot i que no han provocat danys a la flota pesquera. Les onades també han trencat la barra del Trabucador, al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita, on en alguns punts l’istme ha quedat totalment inundat.

D’altra banda, el temporal ha interromput l’activitat pesquera i les flotes de l’Ametlla de Mar, la Ràpita i les Cases d’Alcanar han romàs als respectius ports. Els pescadors de l’Ampolla fan guàrdies de vigilància de les seues embarcacions davant l’impacte que està assolint el temporal marítim contra la flota pesquera. Les platges urbanes han quedat esborrades i també estan molt afectades l’Arenal i especialment Cap Roig.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -