14.3 C
Amposta

El Senat aprova una moció per revertir la supressió d’oficines bancàries i caixers als pobles petits

El Senat aprova una moció d'Esquerra Republicana - EH Bildu per garantir la inclusió financera al món rural

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple del Senat ha aprovat una moció d’Esquerra Republicana que reclama accions per garantir la inclusió financera en el món rural, que els últims anys ha viscut una contínua successió de tancament d’oficines i de caixers automàtics fins a arribar, en alguns casos, a deixar pobles sencers sense cap servei.

La moció, que han defensat els senadors Sara Bailac i Xavier Castellana, posa de manifest que en els últims dotze anys només a Catalunya s’han tancat el 64% de les sucursals que hi havia, que representen 5.256 punts d’atenció directa que han desaparegut. A Catalunya actualment hi ha 480 municipis i 253.988 ciutadans sense oficina bancària.

Per Bailac “resulta molt difícil explicar que mentre els bancs impulsen ERO massius que suposen enormes retallades de plantilla i tancaments continus de sucursals, les sis entitats que estan a borsa sumaran uns resultats conjunts per sobre dels 20.000 milions d’euros de beneficis”. Un volum, segons la senadora, mai vist. “Mentre la banca impulsa fusions per tal d’augmentar el volum de capitalització, retalla tota la seva estructura de serveis al territori i ho fa presentant record de beneficis”. Ha denunciat.

La moció d’Esquerra Republicana – EH Bildu, que comparteixen grup parlamentari al Senat, ha tirat endavant amb una esmena transaccional que han subscrit, entre altres grups, PSOE, PNB, Izquierda Confederal i el PP. El que estableix el text és la creació d’una ponència dins la comissió de Despoblament i Repte Demogràfic del Senat per a l’elaboració d’un informe on s’apuntin les accions per garantir la inclusió financera i la igualtat d’oportunitats per al conjunt de la població, i que haurà de tenir en compte les especificitats i mancances del món rural.

“Hem de garantir l’accés de la ciutadania, en peu d’igualtat, a tots aquells serveis bàsics en el marc socioeconòmic en què es desenvolupa la nostra societat, i en especial, a les operatives bancàries, l’accés a diners en efectiu i les gestions bancàries personalitzades fora de l’àmbit digital”, ha clos Bailac. És la missió en què treballarà, d’acord amb la moció aprovada, la ponència que es posarà en marxa al Senat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -