14.3 C
Amposta

Els colors de paisatges del Delta de l’artista Alba G. Corral a Lo Pati d’Amposta

Establerta a la Ràpita des de fa cinc anys, Corral està considerada un referent internacional en l'art generatiu mitjançant programari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dissabte dia 12 de febrer a les 19 h Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre obre la temporada 2022 amb l’exposició Soc una cadena binària, soc pur artifici de l’artista visual i tecnòloga Alba G. Corral (Madrid 1977), considerada una de les referents internacionals de l’art generatiu mitjançant programari. Establerta a La Ràpita des de fa cinc anys, pinta paisatges numèrics que dialoguen amb la música i l’escena. Corral, que ha desenvolupat bona part de la seva carrera a Barcelona, ha treballat en projectes visuals a gran escala en teatres i sales de concert a partir de la programació de codis i algoritmes, amb un imaginari de figures improbables i de gran riquesa cromàtica.

La seva versatilitat per crear atmosferes en diversos espais i formats, l’han portat a crear sinergies amb grans artistes de disciplines molt diferents (música clàssica, electrònica, experimental, moda, teatre, dansa contemporània…) tot i que és reconeguda, sobretot, per les actuacions audiovisuals on integra la codificació i la creació en directe.

Des del Delta de l’Ebre

Ara, per primer cop després de vuit anys, l’artista torna a una sala d’exposicions, amb una mostra que inclou noves peces digitals entre les quals destaca el tríptic audiovisual Bernat pescaire escuchando a Suso (que s’acompanya de la música del músic i productor musical Suso Saiz) i un gran mural titulat Emergence print. El recorregut per l’exposició s’inicia amb Pipilotti & Mariscal, una obra projectada sobre teixits, amb la qual que vol homenatjar la videoartista Pipilotti Rist i el dissenyador Javier Mariscal. Tot plegat es complementa amb un espai dedicat a la realitat virtual. El 9 d’abril, en el marc de la mostra, s’ha programat un espectacle d’electrònica audiovisual que unirà en un mateix escenari l’univers sonor del músic Suso Saiz amb la creativitat d’Alba G. Corral. 

L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’abril i arriba a Amposta coincidint amb un gir creatiu de la seva carrera que dona visibilitat a obres amb una paleta de colors molt més diversa i vinculada als paisatges del Delta de l’Ebre. A més, aposta per la docència, amb projectes que giren al voltant de la visualització de dades, la gràfica generativa i el desenvolupament d’entorns de metavers. Soc una cadena binària, soc pur artifici és el títol de l’exposició extret del manifest ciberfeminista del col·lectiu VNS Matrix fundat a Adelaita (Austràlia) el 1991 i en el qual es reivindica la tecnologia com una oportunitat per a combatre les normes patriarcals de la societat. La mostra és una producció de Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre d’Amposta en col·laboració amb la New Art Foundation i el FabLab Terres de l’Ebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -