14.3 C
Amposta

Tortosa s’adhereix a l’acord per a desenvolupar la nova Via Verda fins a la Ràpita

El projecte estendrà l'actual carril bici de l'antiga via de la Val de Zafán des de Tortosa fins al Delta, amb l'aportació procedent dels fons Next Generation

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha subscrit el conveni de col·laboració entre diferents institucions d’àmbit local i supramunicipal del territori per tal de dur a terme l’ampliació de l’actual Via Verda de la Val de Zafán des de Tortosa fins al Delta. El projecte, que aplega la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació i els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita, té com a finalitat allargar el tram practicable per a vianants i bicicletes aprofitant part del traçat de l’antic ramal ferroviari que connectava les comarques del Baix Ebre i el Montsià, al marge dret del riu Ebre.

El conveni entre les diferents institucions vincula els respectius estaments per tal de facilitar els tràmits i la informació que siguin necessaris per dur a terme l’execució del projecte. Les tasques aniran a càrrec de la Diputació de Tarragona, a través del Patronat de Turisme, i comptaran amb una important aportació econòmica procedent dels fons europeus Next Generation, amb 5 M€ dels 6,3 M€ en què està valorat.

L’alcaldessa de Tortosa, i a la vegada presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé destaca que amb aquesta actuació “es generarà un nou actiu turístic enorme per a les Terres de l’Ebre, que beneficiarà el conjunt del territori i que també reforçarà el segell de destinació cicloturística del qual disposa Tortosa, fent possible atraure més famílies i practicants del ciclisme”, assenyala.

L’acord de subscripció al conveni de col·laboració s’ha formalitzat al ple ordinari de febrer a l’Ajuntament de Tortosa, amb el vot unànime del plenari.

L’ordre del dia també ha permès aprovar la declaració d’especial interès relativa a diverses obres, i l’atorgament de la corresponent bonificació en la quota tributària. Entre aquestes obres destaca la corresponent al moviment de terres que ja està duent a terme l’empresa Kronospan per fer possible la construcció d’un centre de producció al polígon Catalunya Sud de Tortosa.

Els grups municipals han presentat vuit mocions de caràcter polític. D’aquestes, s’han aprovat les dues presentades per ERC: una, en defensa del cànon de residus de Catalunya; l’altra, per tal d’ampliar el nombre d’espais d’expressió ciutadana existents al municipi, ho ha fet per unanimitat. També s’ha aprovat una moció del PSC, en suport a la reforma laboral, mentre que l’altra que han presentat, per reclamar a la Generalitat la millora dels serveis bancaris bàsics a determinats municipis, no ha assolit els suports necessaris. Així mateix, ha prosperat la moció de la CUP en rebuig al projecte de construcció de tres assuts al tram final del riu Ebre. Finalment, han quedat rebutjades les dues mocions de Movem, per establir mesures de pacificació del trànsit i per l’impuls a un pla comunitari de salut mental per a jóvens, i també la de Ciutadans, per a la implantació d’un pla director per a la millora de la neteja a la via pública.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -