14.3 C
Amposta

El Perelló presenta una nova edició de Firabril més renovada i més gastronòmica [ÀUDIO]

La 144a edició de la Fira de la Mel i l'Oli de Catalunya, se celebrarà del 12 al 14 d'abril

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Firabril, la 144a edició de la Fira de la Mel i l’Oli de Catalunya, s’aproxima al Perelló amb dates fixades per al 12, 13 i 14 d’abril. Aquesta nova edició promet ser una experiència renovada i emocionant, desmarcant-se de les anteriors versions més multisectorials, així ho ha expressat l’alcalde del Perelló, Sam Ferré.

Una de les principals novetats és la divisió de l’esdeveniment en tres zones clarament diferenciades: la Zona d’Artesania, la Zona Gastro i la Zona Perelló. Aquesta última serà el cor de la fira, on es posarà èmfasi als dos productes estrella de la regió: la mel i l’oli. Un escenari de showcooking oferirà una fusió única entre la presentació dels productes i les seves preparacions més atractives.

Per destacar la riquesa culinària de la zona, la Zona Perelló acollirà un gran mercat central de mel i oli, on els productors locals tindran l’oportunitat d’exhibir els seus productes de manera conjunta. Les demostracions de showcooking seran encapçalades per reconeguts cuiners locals, participants de programes com Masterchef i fins i tot el xef perellonenc que compta amb una estrella Michelin, Rafel Múria. La Zona Gastro, àmplia i acollidora, oferirà una varietat de productes gastronòmics per degustar, acompanyats de música en directe i sessions de DJ durant les hores punta de la fira.

Per als més petits, hi haurà una gran diversitat d’activitats, incloent-hi tallers, concerts infantils, jocs tradicionals i cercaviles amb gegants, entre altres opcions d’entreteniment. El concert “A quant va la mel” amb el grup La Tresca i la Verdesca serà un dels punts culminants de l’oferta infantil.

Sam Ferré, alcalde del Perelló

D’entre totes les novetats, des de l’organització destaquen el sorteig del pes en mel i oli, que premiarà a una persona afortunada amb una quantitat igual al seu pes d’aquests deliciosos productes.

El regidor de festes, Ruben Cano també ha explicat que una de les novetats d’enguany i que per a ells és un privilegi és la incorporació del crestador-moliner, amb Roger Margalef Montané, un perellonenc amb projecció internacional. Margalef és director de sommeliers del grup Compartir i Disfrutar, i oferirà una ponència sobre el vi a la gastronomia, inaugurant així la fira i donant-li el seu suport.

Ruben Cano, regidor de festes del Perelló

La música també tindrà un paper protagonista, amb l’Abella Rock la nit del dissabte 13 d’abril, consolidant-se com un esdeveniment imperdible, amb els concerts de Buhos, Xavi Sarrià, Miquel del Roig i Dijeidepueblo.

En resum, la Firabril al Perelló del 2024 promet ser una experiència culinària i cultural enriquidora per a tots els visitants, amb una combinació de sabors, música i tradició local.

Cartell de la 144a edició de Firabril, la fira de la mel i l’oli de Catalunya, celebrada al Perelló

Redacció L.P.

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -