14.3 C
Amposta

El Perelló activa una comissió per evitar la massificació de projectes energètics

El ple aprova per unanimitat la creació de la Comissió Municipal de Seguiment de les Energies Renovables que se celebrarà per primer cop el 14 d'abril

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple ordinari de l’Ajuntament del Perelló ha aprovat per unanimitat la creació de la Comissió Municipal de Seguiment de les Energies Renovables, donant compliment a l’acord de la darrerra sessió extraordinària de l’11 de març. El seu objectiu és estudiar, consultar i fer el seguiment de qualsevol projecte d’implantació d’energies renovables, ja sigui en el terme municipal o que se’n pugui veure afectat. Estarà integrada per cinc membres: l’alcaldessa, Maria Cinta Llaó, dos membres del grup municipal d’ERC, Ferran Chavarria i David Pallarés, i dos membres del grup municipal de Junts, Joan Antoni Caballé i Eusebi Margalef. La primera sessió se celebrarà el pròxim 14 d’abril.

Des de principis de l’any 2020 l’Ajuntament del Perelló ha rebut 16 peticions d’instal·lacions de parcs eòlics i fotovoltaics. “Davant l’allau de peticions rebudes els darrers mesos i la necessitat d’evitar qualsevol massificació, amb la constitució de la Comissió de Seguiment d’Energies Renovables volem treballar per consensuar al màxim els criteris i els passos a seguir”, assegura l’alcaldessa.

Durant la sessió plenària, també s’ha aprovat l’adhesió a la xarxa d’espais de la memòria democràtica de Catalunya, al manifest per declarar Felip VI persona ‘non grata’ i diverses mocions per unanimitat: de suport a l’amnistia, a Pablo Hasél, al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre, i per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. El ple de l’ajuntament també ha aprovat una moció, presentada pel grup municipal d’ERC i amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra del grup municipal de Junts, a favor de la dignitat democràtica i contra la banalització del nazisme. El text denuncia l’ús banal i sense venir a compte ni justificació de la paraula ‘nazi’ o afirmacions similars, com una manera normalitzada de dur a terme la crítica política o per pressionar o pretendre incidir en les institucions, com s’ha pogut veure de manera recent a les xarxes socials per part d’una entitat que, fins ara, havia defensat legítimament les seves discrepàncies.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -