14.3 C
Amposta

El grup dels sucres i de la mel (I)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els sucres són hidrats de carboni que proporcionen el sabor dolç als aliments que els contenen. Tanmateix, quan col·loquialment s’utilitza el terme “sucre”, es fa referència a la sacarosa, també dit “sucre comú” o “sucre de taula”. Aquest sucre s’obté, principalment, de la canya de sucre o de la remolatxa sucrera.

VERITAT o FALS

La dieta més habitual continua sent pobra en fruita i verdura i excessiva en sucre i sal.

VERITAT. El consum de verdures i fruites, tot i ser molt mediterrani formalment, està molt per sota del que els especialistes recomanen. Fa uns mesos Salut Pública va presentar una nova guia alimentària que fuig de les llargues llistes de prohibicions que tan difícils són de complir.

LA XIFRA

L’alvocat és la fruita que més ha crescut en importància comercial al món. Entre els anys 2016 i 2017 la seva demanda es va disparar un 350%; sobretot per l’interès dels mercats nord-americà i asiàtic. La seva alta proporció de greixos insaturats, que signifiquen les 2/3 parts de l’energia total de l’alvocat fa que se’l consideri un aliment molt nutritiu, i fins i tot –segons alguns experts- el qualifiquen de superaliment.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -