14.3 C
Amposta

El Govern activa la fase prèvia al llançament del fons nuclear d’Ascó i Vandellòs, dotat amb 24 MEUR

L'objectiu és compensar el tancament de les centrals i oferir alternatives laborals per 3.000 persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Empresa i Treball ha rebut aquest dimarts l’autorització del Govern per activar la fase de consulta prèvia a l’elaboració del decret que regularà el fons de “transició nuclear”, un mecanisme creat per compensar els efectes del tancament de les centrals d’Ascó i Vandellòs. Segons ha detallat l’Executiu, aquest fons estarà dotat amb 24 milions d’euros i se centrarà a finançar “accions de desenvolupament socioeconòmic” i de “transició energètica”. L’objectiu principal del nou decret serà regular aquest fons i assegurar-ne una gestió eficient i eficaç, ha apuntat el Govern.

Està previst que el fons de transició serveixi per finançar a les zones afectades per “l’impacte ambiental” de la producció d’energia elèctrica nuclear a les centrals nuclears d’Ascó i de Vandellòs. En aquest sentit, estan previstes actuacions per fomentar la reactivació a les comarques del Priorat, el Baix Camp, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

Segons el Govern, es vol potenciar la diversificació econòmica i oferir alternatives als 3.000 llocs de treball directes lligats a unes centrals que van entrar en funcionament entre 1984 i 1988.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -