14.3 C
Amposta

El fabricant de canonades Amiblu inverteix a Camarles 3 MEUR en una nova línia de producció

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amiblu, empresa austríaca dedicada a la fabricació de canonades i accessoris de polièster reforçat amb fibra de vidre, ha invertit 3 milions d’euros a la seva planta de Camarles (Baix Ebre) per posar en marxa una nova línia de producció de canonades no circulars. L’objectiu és que la planta proveeixi d’aquests elements –canonades amb diferents tipus de formes i seccions transversals no circulars amb una vida útil estimada superior als 150 anys- els mercats espanyol, portuguès, francès i italià davant l’increment de la demanda en l’àmbit europeu durant els últims anys. Una situació, afegeixen, que es deu a l’envelliment dels sistemes de clavegueram urbà de les grans ciutats.

Segons la mateixa Amiblu, les canonades circulars no serveixen, principalment, per rehabilitar sistemes de sanejaments i col·lectors urbans d’aigües residual construïts fa desenes d’anys, en alguns casos fa més d’un segle, i que s’han deteriorat amb el pas del temps o pateixen problemes de corrosió i necessiten ser reparats.

Per contra, les no circulars, gràcies al seu disseny i sistema d’implementació, permeten rehabilitar els col·lectors d’aigües antics, de manera definitiva i sense afectacions importants en la via pública, com l’aixecament de sòl. Així, les canonades no circulars s’introdueixen dins dels col·lectors antics –ja deteriorats– mitjançant un mètode d’embranzida i s’uneixen amb formigó, funcionant com un col·lector completament nou.

Aquestes canonades, segons insisteix l’empresa, poden arribar a una vida útil superior als 150 anys. També ofereixen un “gran avantatge competitiu” respecte a les canonades de materials tradicionals, com el formigó i l’acer: tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior; són més lleugeres i fàcils de transportar, i més eficients energèticament, en permetre un flux d’aigua tres cops superior gràcies a la seva superfície interior llisa.

“En alguns països com Alemanya, Bèlgica, França, Suïssa o Àustria estan molt sensibilitzats mediambientalment i, en els últims anys, han fet una gran aposta per a rehabilitar i modernitzar les xarxes de clavegueram urbà i evitar que col·lapsin”, ha apuntat Xavier Arasanz, Director General d’Amiblu a Espanya, tot recordant que es tracta d’una iniciativa que s’ha vist reforçada davant dels efectes dels temporals cada cop més recurrents pel canvi climàtic.

L’estiu passat, Amiblu va signar un acord de col·laboració amb l’empresa pública de tractament d’aigües a Bèlgica, Vivaqua, per construir una fàbrica de canonades no circulars a la regió d’Anderlecht (Brussel·les) amb l’objectiu de proveir el mercat local. La planta ocupa una trentena de persones i permet a Vivaqua autoproduir les canonades no circulars que necessita per a rehabilitar la xarxa de clavegueram urbà de Brussel·les, sense la necessitat de dependre del mercat exterior, asseguren.

Més de 300 quilòmetres anuals de canonades a Camarles

Societat conjunta de les empreses Amiantitt i Hobas Europe amb seu a Klagenfurt (Àustria., Amiblu es dedica al disseny i subministrament de canonades i accessoris de polièster reforçat amb fibra de vidre per transportar aigua de consum domèstic, industrial, residuals i regadius. Està present a 22 països del món i té sis fàbriques a Espanya, Alemanya, Romania i Polònia. La planta de Camarles, de 35.000 metres quadrats de superfície, ocupa 185 treballadors i produeix anualment més de 300 quilòmetres de canonades a l’any per a projectes al Canadà, Sud-amèrica, Àfrica i Europa.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -