14.3 C
Amposta

La Terra Alta reactiva l’Associació de restauradors per completar el pla de desenvolupament turístic

L'entitat treballarà amb un calendari potent d'activitats gastronòmiques i per formar part dels paquets turístics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Faltaven els restaurants per completar un projecte de desenvolupament turístic molt ambiciós a la Terra Alta i s’ha reactivat i rellançat l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de la comarca, creada el 1999, amb una nova junta i una nova presidenta, Anna Miralles, del Restaurant Miralles d’Horta de Sant Joan. Treballaran de la mà del sector primari, amb les denominacions d’origen de l’oli i el vi al capdavant, els allotjaments i la resta d’empreses turístiques. Els restauradors volen oferir un calendari potent d’activitats gastronòmiques, començat per reprendre les jornades del corder, i sumar els negocis d’hostaleria en els paquets i experiències turístiques que té i prepara la comarca.

Com ha destacat la presidenta de l’AEH Terra Alta, Anna Miralles, l’entitat ha de créixer i sumar com més associats possibles, però mentrestant es posa a fer feina per ser un dels eixos i actius principals del pla de desenvolupament turístic de la comarca. Després “d’anys de picar pedra” des del món del vi i l’oli, la comarca “és una terra emergent que està de moda” i s’ha “d’aprofitar”. “Som una terra privilegiada i anem a treballar per aportar el nostre granet d’arena i sumar en aquest projecte que s’està impulsant a la Terra Alta”, ha dit Miralles.

La primera feina que tenen sobre la taula és aglutinar tot els negocis de la comarca i reactivar un calendari de jornades gastronòmiques, com la que es ja es feien del corder i que ja tenim “al forn”. “Les recuperarem per treballar amb aquest producte que és molt del territori i permet treballar des de la restauració amb els allotjaments i els productors, però de jornades n’hi hauria d’haver cada mes perquè és un benefici per a tota la comarca”, ha destacat la presidenta.

També es coordinaran per formar part de paquets turístics amb els allotjaments, “que permeten enfortir el sector de l’hostaleria” i potenciar les experiències turístiques, com ha subratllat el president emèrit de l’AEH Terra Alta, Josep Montoya. “És important per a la comarca, feia falta, per l’alt valor del producte agroalimentari i el turisme i perquè el sector de la restauració i l’hostaleria realça tot aquest patrimoni”, ha apuntat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. “Són qui han d’abanderar el turisme de qualitat pel que apostem”, ha afegit.

A la presentació hi ha assistit el president de la Federació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado, i la presidenta de l’entitat a les Terres de l’Ebre, Fani Piñana. Pintador ha destacat que la regeneració de l’associació a la Terra Alta que es fa amb el suport de la Federació en aspectes fiscals, gestors, formatius, i comunicatius.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -