L’Ajuntament de Deltebre ha presentat aquest dimarts una nova edició de la fira Mescla. En la presentació han recordat que resten 45 dies per a l’inici d’una nova edició que se celebrarà del divendres 23 al diumenge 25 de maig i han desvetllat les primeres novetats: una de les més destacades serà l’ampliació dels estands gastronòmics, que passaran dels 38 de l’any anterior a un total de 50 espais de degustació.
A més, Mescla estrenarà una nova distribució dels espais per tal de millorar l’experiència dels visitants. En aquest sentit, s’ampliarà l’àrea de la fira i es cobrirà la terrassa vora el riu, on s’ubicarà un escenari per a actuacions musicals i demostracions gastronòmiques en directe. També es redistribuiran els punts de venda de tiquets, amb l’objectiu de reduir cues i facilitar-ne l’adquisició, tant de manera presencial com en línia abans i durant la fira.
La finalitat de totes aquestes millores és donar resposta a la demanda creixent de públic, després que en l’última edició es servissin gairebé 30.000 degustacions més que l’any anterior. El tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Andreu Curto, ha afirmat que «Mescla és una fira que creix any rere any i que ja és una cita de referència, no només del territori, sinó també de tot el país, gràcies a l’ampli ventall d’oferta gastronòmica i d’activitats».
Una de les propostes més sol·licitades, Mescla a Bord, també creix. Enguany s’oferiran tres sortides addicionals amb vaixell, fins a arribar a un total de 12 vaixells temàtics, amb horaris diversos per tal que el màxim nombre de persones pugui gaudir de la música i la gastronomia navegant pel riu Ebre.

Un aparador de l’excel·lència gastronòmica del Delta:
La regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha destacat que «amb la suma de les diferents millores, Mescla aposta una vegada més per la qualitat i per l’excel·lència». L’escenari principal tornarà a acollir els esperats ShowCookings amb la participació de cuiners amb Estrella Michelin i talents destacats del territori, durant tot el cap de setmana. «Estem treballant per consolidar Mescla com un aparador d’excel·lència culinària del Delta i de Catalunya, comptant amb cuiners de prestigi i posant en valor el talent de casa nostra», ha afirmat Casanova.
La música també tindrà un paper protagonista, especialment durant les nits. Tant divendres com dissabte i diumenge, hi haurà música en directe a la carpa gran. Un dels plats forts serà l’actuació del grup tribut a Bruce Springsteen, liderat pel presentador de televisió Manel Fuentes, el dissabte 24 de maig.
Una fira més inclusiva i accessible:
L’edició d’enguany també farà un pas endavant en matèria d’accessibilitat i inclusió. Les atraccions infantils seran silencioses, amb l’objectiu de garantir un espai més amable per a tothom. A més, s’incorporarà l’eina SCRIBAL, desenvolupada pel grup CLiC de la Universitat de Barcelona, que permetrà la transcripció automàtica de la parla per a persones amb dificultats auditives.
Cooperació amb Nomen Foods:
La fira tornarà a comptar amb el suport de Nomen Foods, gràcies a un conveni signat amb l’Ajuntament de Deltebre que busca crear sinergies per projectar conjuntament la cuina i l’arròs com a producte referent del municipi i de la fira. El director general d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, Joan Castellví, ha remarcat durant la roda de premsa que aquesta col·laboració permet sumar esforços per potenciar el sector.
La programació completa de Mescla, amb totes les activitats i la graella de cuiners participants, es farà pública a principis de maig.
Redacció