14.3 C
Amposta

La XVI Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta celebra l’èxit de públic i la seva consolidació com a referent de recreació històrica a Catalunya

Quant a les parades i tavernes, els comerços valoren positivament la festa, amb la novetat que, segons deien, van notar un augment de vendes des del mateix divendres, fins i tot abans de la inauguració

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 16 al 19 de maig, Amposta va tornar a principis del segle XX amb la XVI Festa del Mercat a la Plaça. Enguany, la festa va anar dedicada als molins arrossers, i el tret inaugural el va donar un pregó amb èxit de públic, marcat pel so centenari de la Càmara Arrossera del Montsià, i amb la història de la família del molí Adell, recordada per la pregonera d’aquest any, Clara Cervera Subirats.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs va fer un agraïment a totes les persones i entitats que han participat en la festa afirmant que “hem vist com la festa continua creixent i s’ha convertit en un referent de recreació històrica arreu del país“. Tomàs fa un balanç molt positiu de la festa, afegint que “ha estat un èxit incorporar una part d’activitat juvenil, en la línia del qual continuarem treballant, així com en altres propostes de diferents públics i entitats que, en mesura del possible, intentarem incorporar“.

La regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, destacava que “a banda de la gran participació, hem tingut l’aforament complet als espectacles de sala i gran afluència als de carrer“. Quant a les parades i tavernes, els comerços valoren positivament la festa, amb la novetat que, segons deien, van notar un augment de vendes des del mateix divendres, fins i tot abans de la inauguració. Pel que fa a les tapes del “Tasta el mercat de nit“, se’n van servir més de 3.000. D’altra banda, Martí destaca el concurs a la millor caracterització “Pepito de Canes“, guanyat per Isabel Panisello.

En referència a la direcció de la Festa del Mercat, des del consistori afirmaven que han respost de forma satisfactòria. La directora, Pilar Segura, realçava l’èxit de públic el dia de la inauguració i del retorn de la ciutadania en actes com la Trobada de Jota Viva, on es va convidar a la Vall d’Albaida a conèixer la festa, amb l’objectiu, deia Segura, “d’estendre la Festa del Mercat a altres comunitats autònomes“.

Diumenge, “Lo Passeig” i la traca final tancaven la XVI Festa del Mercat a la Plaça, amb la mirada posada en el balanç amb les entitats, el comerç i les tavernes per començar a treballar de cara a la XVII Festa del Mercat a la Plaça.

En aquest enllaç es poden consultar les altres festes de recreació històrica de Catalunya.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -