14.3 C
Amposta

Més de 8.000 persones reben el suport de la Creu Roja el 2023 a les Terres de l’Ebre

Per desenvolupar la seva tasca social i humanitària al territori, la Creu Roja el 2023 ha comptat amb un equip de voluntariat format per 766 ebrencs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el 2023 la Creu Roja a Tarragona ha atès més de 48.000 persones a través de la seva acció social i humanitària, i en concret 8.335 han estat ateses a les Terres de l’Ebre.

Tot i els esforços abocats en la lluita contra la cronificació de la pobresa durant els últims anys, el 43% de les persones que la Creu Roja ha atès al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre es troben en  situació d’extrema vulnerabilitat. Així, 20.980 persones han hagut de recórrer a la Creu Roja per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, material escolar o ajuts per fer front als subministraments bàsics. En concret, a les Terres de l’Ebre en són 3.297 les persones d’extrema vulnerabilitat que han cobert les seves necessitats gràcies a Creu Roja.

Aquestes dades reflecteixen una realitat que ja posa en relleu l’última Enquesta de Condicions de Vida de l’Idescat 2023 (febrer 2024), segons la qual, tot i que els índexs de risc de pobresa i d’intensitat del treball han millorat, ha augmentat la privació material i severa a les llars. La inflació dels preus dels productes bàsics, dels aliments i dels subministraments en serien les principals causes. Segons el mateix informe, el 24,4% (0,3% menys que el 2022) de la població catalana es troba en risc de  pobresa o d’exclusió social. 

Ocupació

La inserció laboral esdevé una eina de recuperació de les persones que estan rebent el  suport humanitari de la Creu Roja i una via per reprendre l’autonomia econòmica i l’estabilitat que dona el fet de tenir un lloc de feina. El 2023, 1690 persones han participat en els projectes d’Ocupació, de les quals 91 persones pertanyen a les Terres de l’Ebre

La desocupació continua sent un desafiament social i econòmic preocupant, que s’accentua en el cas dels joves  amb nivells educatius més baixos. Per això és clau dur a terme accions específiques per trencar la bretxa educativa i laboral que perpetua l’exclusió i la precarietat laboral i contribuir a prevenir així  el risc de pobresa entre aquest col·lectiu.  

Ajuts sanitaris i accés al dret a la Salut 

Durant 2023, la Creu Roja ha incrementat significativament les accions de Salut, arribant a les 14.809 persones, ja sigui a través d’accions preventives (com ara onades de calor, de fred i la vacunació de la grip), com a través de la distribució d’ajuts sanitaris a persones que no poden fer-ne el copagament o a persones amb problemes de salut.  

En un any gairebé s’han triplicat fins a 10.154 les persones ateses amb problemes de salut. A les Terres de l’Ebre, el número és molt més reduït i sumen un total de 946 ebrencs atesos per problemes de salut.

Pioners en la Teleassistència 

La Creu Roja, pionera fa 35 anys en la Teleassistència, segueix apostant per ampliar els serveis tecnològics a persones vulnerables, com ara la Teleassistència domiciliària, amb 5.330 persones, dels quals 1138 pertanyen a les Terres de l’Ebre i la Teleassistència Mòbil amb 137 usuaris ateses a la demarcació de Tarragona, i 37 són els que s’han atés només a les Terres de l’Ebre.

El repte ara és ampliar i fer arribar aquesta tecnologia humanitària a altres persones i col·lectius amb necessitats especials, com ara persones invidents, amb discapacitat, sordes o sord-mudes. 

La base social i pressupostària  

Per desenvolupar la seva tasca social i humanitària, la Creu Roja el 2023 ha comptat amb un equip de voluntariat format per 766 persones de les Terres de l’Ebre, i amb  5769 ebrencs i empreses sòcies de les Terres de l’Ebre.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -