14.3 C
Amposta

Amposta consolida la seva aposta per l’educació amb un augment del pressupost i nous projectes futurs

L'increment de pressupost per habitant situa Amposta per sobre de la mitjana de la província de Tarragona i de l’Estat espanyol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, juntament amb la regidora d’Educació, Núria Marco, ha fet balanç de les actuacions en l’àrea d’Educació des de l’inici del seu mandat el 2015. En aquest període, el pressupost destinat a educació ha crescut un 50% i la inversió un 30%, elevant el pressupost per habitant de 90 € el 2015 a una mitjana de 120 € actuals. Aquest increment situa Amposta per sobre de la mitjana de la província de Tarragona i de l’Estat espanyol.

Actualment, Amposta compta amb més de 20 centres educatius gràcies a l’esforç fet des del consistori i a la col·laboració dels centres educatius. Tomàs ha destacat projectes com el laboratori de fabricació digital (FABLab) que va veure la llum el seu dia gràcies a aquest esforç conjunt, o l’aposta per la formació professional dual amb l’INS Montsià, que incorpora de forma directa en empreses. L’alcalde ha volgut destacar també totes les tasques fetes per adaptar els centres educatius i que aquests comptin amb els millors dels serveis i les instal·lacions. A més, de l’aposta continua per l’educació dels xiquets i xiquetes amb educació especial, nodrint les classes de vetlladors i vetlladores.

Projectes que veuran la llum en un futur pròxim

En els projectes futurs, Tomàs ha remarcat la remodelació dels banys de l’Institut Miquel Granell, i la construcció d’un gimnàs de l’Escola Soriano Montagut, que ha assegurat “tal com la Generalitat formi govern i s’assigni el contracte, ho tiraran endavant perquè ja tenen els diners apartats“. A més, es preveu la creació de 60 noves places en una tercera llar d’infants pública, convertint-se així en l’única població de la demarcació amb tres llars d’infants públiques. Per al final de l’actual mandat, també està prevista la incorporació d’un grau universitari en Psicologia, per complementar els estudis del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Balanç 2023-2024

La regidora d’Educació, Núria Marco ha fet un balanç del curs 2023-2024, destacant la xarxa educativa, el suport econòmic del consistori i l’oferta formativa.

La xarxa educadora ha comptat amb un pressupost de 57.000 € que s’han destinat a tres accions principals: l’estudi assistit amb què han pogut donar classes de reforç i acompanyament en matèries generals; en segon lloc, s’ha destinat a les estades d’estiu per facilitar l’accés a les activitats de lleure, instaurant com a novetat la figura del vetllador/a en aquestes estades d’estiu; i finalment, s’han destinat recursos al passaport Edunauta per tal de donar oportunitats educatives fora de l’escola amb activitats culturals, turístiques, etc. A més, de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) ha gestionat més de 130 assignacions de matrícula viva, contribuint així a reduir la segregació escolar fins a 13 punts en educació primària i 4 punts en educació secundària obligatòria.

En referència al suport econòmic fet des del consistori, han aportat més de 154.000 € per a subvencions a les AFA, la socialització de llibres, material pedagògic, i ajuts per a estudiants d’estudis superiors. També, ha finançat el premi de recerca al batxillerat i el transport escolar no obligatori de l’alumnat resident al Poble Nou del Delta, que estudia a Amposta.

Finalment, pel que fa a la partida econòmica destinada a l‘oferta formativa s’ha destinat una part als centres d’infantil, primària i ESO. A la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) que permet la diversificació curricular de l’alumnat que dins l’aula ordinària no tindria les mateixes oportunitats d’obtenció del graduat en ESO. També l’ajuda al grau mitjà i els tres cicles de grau superior d’ESARDI. I, per acabar, l’aposta per l’educació a la gent gran a través de la UNED, per la que han passat quasi 100 alumnes durant aquest curs.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -