14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre assegura la presència de peons de brigada a les EMD per primera vegada en 16 anys

Aquesta iniciativa respon a la manca de peons de brigada per cobrir serveis bàsics, detectada durant les primeres reunions del President del Consell Comarcal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aconseguit, per primera vegada en 16 anys, incloure les Entitats Municipals Descentralitzades, EMD, en el programa Treball i Formació 2024. Aquesta iniciativa respon a la manca de peons de brigada per cobrir serveis bàsics, detectada durant les primeres reunions del President del Consell Comarcal, Antoni Gilabert, amb els pobles i EMD de la comarca, ara fa un any.

L’ens comarcal ha aconseguit equiparar els serveis a les EMD a la resta de municipis, assignant-los un peó multiescomesa que prestarà servei durant 12 mesos a jornada completa. Es farà mitjançant un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i les EMD que permetrà realitzar tasques essencials de servei públic. “Han estat necessaris 16 anys per desbloquejar aquesta situació i oferir a les EMD un suport equiparable al dels altres municipis de la comarca” ha afirmat Antoni Gilabert, President del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Gilabert, també ha expressat la seva sorpresa davant les declaracions del grup a l’oposició, Junts pel Baix Ebre, que s’atribueixen el mèrit d’aquest assoliment. “Ni tècnicament ni institucionalment han fet cap gestió per solucionar aquest problema. De fet, ha estat el seu partit i govern a Tortosa el que ha impedit avançar durant 16 anys a les EMD afectades” ha destacat.

Tot i que no és la primera vegada que el Consell Comarcal dona suport a les EMD en aquesta matèria, ja que durant els anys 2017, 2018 i 2019, es van realitzar feines puntuals a Campredó, Bítem i Jesús. La responsabilitat de proporcionar serveis de brigada correspon a l’Ajuntament de Tortosa. Tot i això, “es tracta de buscar l’encaix i ho hem aconseguit a través del programa Treball i Formació, la voluntat del CCBE és la d’ajudar i apropar els serveis bàsics a la comarca i gràcies a la bona entesa actual entre consistoris s’ha avançat en aquest sentit” ha explicat Gilabert.

La previsió és què el primer peó multiescomesa s’incorpori a Campredó al setembre mitjançant el programa per a majors de 55 anys i, d’altra banda, amb el programa per a joves menors de 21 anys, s’incorporin dos peons més, un a Jesús i l’altre a Bítem a la tardor.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -