EbreNotícies

Agricultura subvenciona gairebé 5 milions d’euros a projectes innovadors

S’ha aprovat 37 sol·licituds, en què hi participen un total de 174 empreses, per a projectes que generen una despesa en innovació de 6.126.849 euros a les empreses implicades

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha resolt les sol·licituds d’ajuts a la cooperació per a la innovació, per a la realització de projectes pilot innovadors, de la convocatòria 2018.

Així, s’ha aprovat 37 sol·licituds de projectes pilot innovadors, en què hi participen un total de 174 empreses. Aquests projectes generen una despesa en innovació de 6.126.849 euros a les empreses implicades, dels quals se subvenciona un total de 4.373.865 euros. Aquest ajut està cofinançant en un 57% pel pressupostos del DARP i el 43% restant l’aporta el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Els projectes aprovats abasten temàtiques molt diverses relacionades amb el sector agrícola, ramader i forestal, com per exemple la gestió de les dejeccions ramaderes, la millora del benestar animal, innovacions en el processat d’aliments, desenvolupament de nous productes i comercialització de fustes locals, entre altres.

L’ajut per a la realització de projectes pilot innovadors s’emmarca dins de l’operació de Cooperació per a la Innovació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, amb cofinançament del FEADER.

Aquests ajuts compten amb una dotació total de de 17,6 milions d’euros per a tot el període de programació i tenen com a objectiu facilitar la creació i el funcionament de Grups Operatius a través de dues línies: la realització de projectes pilot innovadors, ara resolta, i la del plantejament i redacció de projectes d’innovació, sol·licituds d’ajuts resoltes el passat 1 de març, per un import total de 94.648,57 euros, corresponent als 11 projectes d’aquesta tipologia aprovats aleshores.

Des de la primera convocatòria dels ajuts a la Cooperació per a la Innovació, l’any 2015, s’ha subvencionat la participació de 420 empreses i entitats del sector en projectes d’innovació.

Els Grups Operatius constitueixen un instrument d’innovació que permet al sector resoldre problemàtiques concretes o aprofitar oportunitats detectades, a partir del treball col·laboratiu entre diferents entitats (empreses agràries o forestals, cooperatives, indústries agroalimentàries, agrupacions de productors, universitats, centres de recerca, i altres agents de la cadena).

La innovació és una prioritat transversal per als objectius de la Unió Europea (UE), fonamental per a promoure un sector agroalimentari i forestal eficient des del punt de vista dels recursos utilitzats i per a afavorir la seva competitivitat i diversificació.

Els resultats obtinguts de l’execució d’aquests projectes es divulgaran a través de la xarxa d’innovació agroalimentària de Catalunya (Xarxa-i.cat) i de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI).

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close