14.3 C
Amposta

400 alumnes del Baix Ebre reben el passaport Edunauta per a l’aprenentatge fora-escola

El Passaport Edunauta té com a finalitat reforçar l'educació comunitària dels territoris on es posa en pràctica, connectant, reconeixent i fent visibles els aprenentatges dels infants més enllà de l'entorn escolar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre, en col·laboració amb el Departament d’Educació, el Pla Comarcal d’Acció Comunitària Inclusiva i la Fundació Bofill, ha presentat el projecte “Passaport Edunauta”. Aquesta iniciativa té com a objectiu destacar els aprenentatges fora de l’escola i promoure la igualtat d’oportunitats educatives per a tots els infants de la comarca.

El Passaport Edunauta té com a finalitat reforçar l’educació comunitària dels territoris on es posa en pràctica, connectant, reconeixent i fent visibles els aprenentatges dels infants més enllà de l’entorn escolar. Aquesta eina pretén promoure l’accés de tots els nens i nenes de la comarca a activitats educatives accessibles i de qualitat, actuant com a catalitzador de la igualtat d’oportunitats.

Un total de 400 alumnes de 3r de primària a partir del curs 2023-24 participaran en aquest projecte. Tindran l’oportunitat d’explorar l’oferta d’activitats educatives i extraescolars del territori, decidir què volen fer, aprendre i segellar la seva participació mitjançant un document físic amb el format d’un passaport de viatge. A més, podran personalitzar el passaport amb les seves dades i interessos.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert ha destacat que “Tots els municipis del Baix Ebre hi tenen activitats que els petits podran segellar, d’aquesta manera aconseguim la participació i implicació total de la comarca, a més a més, de promoure l’aprenentatge a través d’una eina de gamificació, com és el Passaport Edunauta“.

Els ajuntaments de la comarca, les empreses privades i el Departament de Turisme del Consell Comarcal han unit esforços per cohesionar l’oferta d’activitats del Baix Ebre del Passaport Edunauta. Això permet oferir un catàleg d’opcions variat, on la cultura del territori juga un paper fonamental en l’enriquiment personal i educatiu dels participants.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -