14.3 C
Amposta

Salut inverteix 60 M€ en la modernització dels centres de salut de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre

Entre els projectes en marxa destaca l'ampliació i modernització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i la renovació quirúrgica de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha impulsat la construcció de nous equipaments sanitaris a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, amb una inversió que ascendeix fins als 60 milions d’euros en l’últim any. Entre els projectes en marxa destaca l’ampliació i modernització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i la renovació quirúrgica de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME).

L’ampliació de l’HTVC, amb una inversió de 38,7 milions d’euros, inclou la construcció d’un nou edifici de més de 10.600 metres quadrats que millorarà els serveis assistencials i les infraestructures de l’hospital. Això permetrà adaptar la capacitat assistencial a les necessitats actuals de la població, assegurant criteris d’eficàcia, eficiència i qualitat dels resultats.

D’altra banda, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha completat la segona fase del projecte d’ampliació i millora de l’àrea quirúrgica, amb una inversió total prevista d’uns 7 milions d’euros. Aquesta renovació, dividida en diverses fases, millorarà significativament les instal·lacions i equipaments quirúrgics del centre.

Render de l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

A més a més, s’ha anunciat la licitació d’un projecte per a la rehabilitació i millora de l’eficiència energètica de l’HCME, amb una inversió estimada de 0,7 milions d’euros, amb l’objectiu de transitar cap a energies renovables i reduir els consums en edificis públics.

Pel que fa a l’Atenció Primària, s’han iniciat les obres d’ampliació dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Ametlla de Mar i Roquetes, i s’ha posat en marxa la construcció del nou Consultori Local de Jesús. Això millorarà l’accessibilitat i l’atenció sanitària a la població dels municipis afectats.

Finalment, es preveu la construcció de nous CAP a Móra d’Ebre i Flix, després de completar els tràmits per a la cessió dels terrenys amb els ajuntaments corresponents. Aquestes infraestructures contribuiran a millorar l’atenció sanitària a la comarca de la Ribera d’Ebre.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -