14.3 C
Amposta

La 28a Fira de la Terrissa de la Galera tindrà lloc del 28 d’abril a l’1 de maig

Retrobament a la Galera de terrissers i ceramistes d’arreu de Catalunya, Espanya, França, Marroc, Hongria i Portugal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Galera celebra la XXVIII Fira de la Terrissa 2023 del 28 d’abril a l’1 de maig. Hi haurà tot un programa d’activitats, el 28 d’abril, a les 18 h, tindrà lloc l’acte d’inauguració de la Fira de la Terrissa de la Galera a càrrec de Damià Calvet, que una mica abans presidirà l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva de ceràmica: d’ANPEC (Associació Nacional de Professionals de Ceràmica): “InfinitaMente” (28 artistes projecten creativitat emparats sota un mateix títol, fent una crida d’atenció i de reflexió cap a la ceràmica d’autor/a) situada a l’espai dedicat a exposicions temporals del Museu Terracota, als baixos de l’Ajuntament que aquests dies es podrà visitar amb el mateix horari que la Fira de 10 a 14 hores i de 16 a 21.30 hores i la sala permanent, està dedicada a la terrissa i els terrissers de la Galera: procés artesà de creació d’una peça de terrissa, produccions i usos de la terrissa de la Galera, famílies de terrissers, etc.

El dissabte dia 29 d’abril se celebrarà el dia de la comunitat autònoma convidada: Castella-la Manxa. El diumenge 30 d’abril, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de ceramistes hongaresos i mitjançant un forn improvisat hi haurà una demostració de cuita de peces.

Durant els dies de la Fira, hi haurà activitats al taller “Enfanga’t a la Fira” i al taller “Enfanga’t amb els torns” (plaça de l’Ajuntament), demostracions al torn a càrrec dels diferents terrissers participants en la Fira (a la plaça del Mercat) i al Museu Terracota passi d’audiovisuals de terrissa tradicional de Castella-La Manxa.

La peça commemorativa d’aquest any serà el cànter de carreter, 112 peces signades i numerades, realitzades pel terrisser d’Úbeda (Jaén) Alfonso Hidalgo Góngora i que un any més es converteixen en peces de col·lecció.

Es recorda que l’exposició col·lectiva de ceràmica estarà al centre fins al 4 de juny.

XXVIII Fira de la Terrissa de la Galera 2023

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -