14.3 C
Amposta

Impulsen una planta de biometà a Campredó per transformar residus en gas renovable [ÀUDIO]

La inversió de 15 milions d'euros i la creació de 40 llocs de treball marca un pas cap a la sostenibilitat a la regió

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa Genia Bioenergy ha anunciat avui els plans per establir una planta de biometà a Campredó, prop del polígon Catalunya Sud, amb l’objectiu de convertir els residus orgànics de la zona en gas d’origen renovable. Aquest projecte, que ha estat presentat pel CEO de Genia Bioenergy, Gabriel Butler, juntament amb els alcaldes de Tortosa i Campredó, Jordi Jordan i Damià Grau, suposarà una inversió de 15 milions d’euros i la creació d’uns 30 llocs de treball una vegada que la planta entri en funcionament.

La planta de biometà serà capaç de processar fins a 127.000 tones anuals de residus provinents de la ramaderia, l’agricultura i la indústria alimentària del Baix Ebre i Montsià. Aquests residus inclouen dejeccions animals, restes agrícoles no aptes per a alimentació animal i deixalles orgàniques de l’agroindústria. El gas produït mitjançant el procés de degradació natural d’aquests residus serà convertit en biometà mitjançant un procés de depuració.

Segons Butler, la planta incorporarà les últimes mesures tecnològiques per ser una indústria neta, amb sistemes de recuperació d’aigua dels residus i dissenys per a reduir els consums de recursos com energia tèrmica i aigua. A més, es prendran mesures per minimitzar qualsevol olor.

El projecte ha iniciat la tramitació administrativa, amb la presentació de l’avanç del pla especial urbanístic i l’avaluació ambiental a l’Ajuntament. L’alcalde de Tortosa ha destacat que el departament d’Acció Climàtica serà responsable de determinar la tramitació ambiental del projecte, mentre que l’alcalde de Campredó ha ressaltat els beneficis de la planta per a la gestió de les dejeccions ramaderes i la reducció de molèsties com olors i mosques.

César Casasnovas, desenvolupament de negoci a Genia Bioenergy

Ramaders locals ja han mostrat interès en unir-se al projecte, el que reduirà costos i simplificarà la gestió dels residus. Genia Bioenergy, amb experiència en projectes de bioenergia, vol integrar-se a la comarca impulsant l’activitat econòmica local i fomentant la economia circular.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -