14.3 C
Amposta

El restaurant Deltaic de Deltebre entra a formar part del col·lectiu Slow Food Catalunya

A Catalunya, els cuiners Slow Food impulsen el projecte Km0, creat el 2008, que promou l'ús d'aliments locals, ecològics i de temporada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant la trobada anual del col·lectiu Slow Food Catalunya, celebrada a Sant Sadurní d’Anoia aquest dilluns, el restaurant Deltaic de Deltebre ha estat distingit com a nou membre del moviment. L’esdeveniment, presidit pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i apadrinat per la reconeguda xef Carme Ruscalleda, ha estat un punt de trobada per a cuiners i cuineres compromesos amb els principis dels aliments bons, nets i justos.

Enguany, el col·lectiu ha crescut amb l’addició de vuit nous restaurants, un menjador escolar i dues escoles d’hostaleria. Això eleva el total a 53 restaurants, 25 menjadors escolars i 2 escoles de cuina que formen part d’aquest moviment que promou una cultura gastronòmica responsable.

Imatge dels nous membres adherits al moviment. Foto: Slow Food Catalunya

Slow Food Catalunya, una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, és part d’un moviment global nascut a Itàlia el 1989, present en 122 països. A Catalunya, els cuiners Slow Food impulsen el projecte Km0, creat el 2008, que promou l’ús d’aliments locals, ecològics i de temporada.

Per ser reconegut com a restaurant Slow Food, s’han d’assumir diversos compromisos. Entre ells, prioritzar els productes de proximitat i ecològics, evitar els transgènics, i fomentar el consum de peix capturat de forma sostenible. També és necessari disposar d’una àmplia representació de vins locals i reduir al màxim la generació de residus.

El procés d’adhesió implica una certificació que pot durar entre 6 i 12 mesos, durant els quals es vetllen per garantir el compliment dels requisits establerts. Els membres veterans del col·lectiu, coneguts com a “Sàpiens”, són els encarregats de supervisar aquests processos i coordinar els nous membres.

Amb l’addició del restaurant Deltaic i altres establiments compromesos, Slow Food Catalunya continua fent progressos cap a una gastronomia més sostenible i responsable.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -