EbreNotícies

Estudien les oportunitats i reptes de les Terres de l’Ebre per adaptar-se a l’emergència climàtica

El Projecte Life Clinomics, en el qual el COPATE hi participa com a Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre, és un projecte finançat per la Unió Europea i coordinat per la Diputació de Barcelona i consta dels socis següents: Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el COPATE, Cambra de Comerç de Barcelona, UGT de Catalunya, Unió de Pagesos i CCOO de Catalunya.

El projecte consisteix a estudiar les oportunitats i reptes de l’economia local i la societat per adaptar-se a l’emergència climàtica i minimitzar-ne l’impacte en tres sectors econòmics: el pesquer, l’agroforestal i el turístic. Per a tal hi participen 3 territoris: la comarca de l’Alt Penedès, la Reserva de la Biosfera del Montseny i la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. Les accions del Clinomics se centren a aconseguir incrementar, amb la implicació dels agents del territori, la resiliència de les entitats locals mediterrànies a través de la intervenció en els tres territoris i sectors econòmics seleccionats.

Actualment, el Life Clinomics ha completat l’etapa de planificació participativa i ha entrat en la fase de demostrar que l’acció d’adaptació a nou canvi de clima és possible, rendible i eficaç a llarg termini per protegir les persones, els territoris i l’activitat productiva.

Redacció – X. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close