14.3 C
Amposta

Denunciat per tenir galls de baralla en una finca d’Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil han denunciat un veí d’Amposta per tenir engabiats en una finca al descobert diversos galls destinats, suposadament, a participar en baralles. Els animals es trobaven distribuïts en quinze gàbies individuals sense les mesures exigides per a la seva protecció.

La troballa va tenir lloc el passat mes de juny, quan agents del cos circulaven amb moto per un camí rural pròxim a Amposta. Van observar a l’interior d’un recinte amb tancat perimetral l’assentament a la intempèrie de gàbies individuals amb galls de baralla en el seu interior. Després de localitzar-lo, el cuidador dels animals va accedir a acompanyar-los per inspeccionar el lloc una setmana després. A l’interior, els agents van comprovar que la majoria de galls estaven en aparent bon estat físic, tot i que no tenien cresta ni barbeta per amputació –que se’ls amputa als galls de baralla-. Dos d’ells estaven morts a l’interior de la gàbia.

El responsable dels galls va manifestar no disposar de la documentació exigida per una explotació d’aquest tipus d’animals, així com tampoc dels controls sanitaris requerits. Per tot plegat, el Seprona va cursar una acta-denúncia al Departament de Territori i Sostenibilitat per l’incompliment de les obligacions exigides per a la protecció dels animals, quedant els galls en poder del cuidador però a disposició de l’autoritat competent.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -