14.3 C
Amposta

Ximo Rambla, editor-gerent del Setmanari L’EBRE: “La premsa de proximitat és vida i imprescindible”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant la Nit de les Revistes i la Premsa en Català ahir a la nit a Barcelona, i després d’haver recollit el premi que guardonava a l’Ebre com a millor publicació no diària del 2022, Ximo Rambla editor-gerent del setmanari va reivindicar la necessitat de comptar sempre amb una premsa de proximitat de qualitat. Durant el seu parlament va agrair al jurat del premi, i naturalment a l’APPEC, haver-los escollit com la millor capçalera de Catalunya, “un guardó que recullo en nom de tots els companys i companyes que formem la família del setmanari l’Ebre, i de tots i totes els que han passat per la nostra publicació durant tants i tants anys”, va dir, incidint en el fet que tenien intenció de continuar treballant amb la mateixa intensitat, “mireu, natros som d’allà baix, de les Terres de l’Ebre, i des del primer moment hem cregut que a través d’un producte periodístic com el que estem fent, es podia contribuir positivament a la consolidació de la nostra pròpia identitat territorial. És el que hem fet i continuarem fent”.

La cita d’enguany s’emmarca, de nou, en un delicat context per la llengua catalana. Per això, Rambla es referí al treball que està fent el setmanari en promoure la llengua, “com avui és un d’aquells dies per contribuir a promoure la llengua catalana i ampliar l’ús social del català voldria explicar que a les pàgines del setmanari l’Ebre estem utilitzant la variant nord-occidental, seguint les pautes d’un llibre d’estil propi, perquè creiem de veritat que el model de llengua és vida”.  Al mateix temps va reivindicar el treball que s’havia estat fent fins ara“perquè el nostre producte surt de la independència editorial d’uns periodistes que ens vam haver de convertir en empresaris de la nit al dia, i sense renunciar al fet de fer periodisme des d’un àmbit privat mantenint una clara vocació de servei públic. Avui les Terres de l’Ebre som un subjecte polític i social que mai hauria pogut ser sense el setmanari L’Ebre”.

Ximo Rambla no va oblidar parlar dels moments complicats que està patint la premsa de paper, però també  de la seva capacitat de resiliència, “un premi així, en moments de dificultats suposa un gran estímul per continuar al peu del canó. I us convido a totes les capçaleres a què pugueu sentir també el premi com una cosa molt vostra”. Rambla va acabar fent un paral·lelisme: “recordeu aquell crit en contra del transvasament del Riu Ebre que es va aconseguir fer-se retronar per tot el país que deia –lo riu és vida no al transvasament-, pos bé, ara us dic com a membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal que la premsa de proximitat és vida i és imprescindible”.

Redacció – Setmanari L’EBRE

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -