14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Nou entitats creen la plataforma “Prou Correbous” per reclamar l’abolició

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimecres s’ha fet la presentació oficial de la plataforma Prou Correbous, que neix de la unió de 9 entitats de protecció dels animals per a fer un front comú per lluitar per la fi dels actes taurins a Catalunya. Aquesta iniciativa ha vingut motivada després de que un bou saltés la barrera durant els correbous de Vidreres el passat mes de setembre, causant 19 ferits abans de ser abatut a trets per la policia. 

La plataforma Prou Correbous ha activat la web www.ProuCorrebous.cat, així com un canal de Telegram i pàgines de Facebook, Instagram i Twitter, per a informar de pròximes convocatòries, notícies i fer seguiment de la campanya. 

RESULTATS DE L’ENQUESTA 

A més, s´han explicat els resultats d’una enquesta encarregada a Institut Opinòmetre, gràcies al recolzament d´entitats com la Humane Society, CAS International, PETA i la fundació Franz Weber. L’enquesta ha estat realitzada entre l’ 11 i el 20 de novembre de 2019, a 600 persones majors de 18 anys representatives de la població resident a Catalunya. Els resultats han sigut cualificats per Prou Correbous com a “extraordinaris” i “decisius” per abordar la fi d`aquests actes taurins que provoquen “el rebuig d’una amplíssima majoría de la societat catalana”. Des de Prou Correbous asseguren que el rebuig als correbous i la opinió favorable a prohibirlos ha augmentat, després de comparar els resultats amb una enquesta similar feta el 2012. 

A la pregunta… Considera vostè que a les festes populars conegudes com a correbous els animals són maltractats i pateixen? els resultats són molt clars: el 81,3% considera que si, o el que és el mateix, 4 de cada 5 persones creu que els correbous son maltractament animal. Els resultats, segmentats per províncies, mostren còm a Barcelona aquesta consideració puja al 83%. A Tarragona, que és la provincia que concentra més correbous de Catalunya, compta amb un 74% que també considera que els correbous suposen un maltractament als animals.

La consideració de que els animals son maltractats i pateixen s’ha incrementat en un 5,8% respecte als resultats d’una enquesta molt similar que es va realitzar al 2012 des de SIGMADOS, que pujava fins als 75,5%.

Un 85,5% dels enquestats no considera justificat que les administracions destinin diners públics per a la realització dels correbous. 

També, en termes comparatius a fa 7 anys, les persones consultades que consideren que en l’actualitat aquests espectacles NO han de continuar existint, s’ha incrementat en un 9%.  Del 68% al 2012 ha pujat a un 77% al novembre de 2019.

En quant a la pregunta: Estaria vostè d’acord que el Parlament de Catalunya prohibís els correbous? Guanya el SI, per un 75%. A la província de Tarragona també guanya el SI, i només un 26,7% estaría en contra de la prohibició. A tota Catalunya, només un 13,2% dels enquestats rebutjaria una hipotètica prohibició. 

Per a les entitats que conformen Prou Correbous, les conclusions són clares. “Catalunya no només no s’identifica gens amb aquests espectacles als qui atribueix maltractament animal, sino que una gran majoría estaria a favor de que el Parlament els prohibís”.

 

La portaveu de la plataforma ‘Prou Correbous’, Aïda Gascón, en l’acte de la plaça Sant Jaume el 15 de gener de 2020. ACN

PRÒXIMES ACTUACIONS 

Després del de que les entitats animalistes es reunissin amb tots els grups parlamentaris després de l’incident de Vidreres, el Parlament va aprovar a finals del mes de setembre una proposta de resolució de En Comú Podem que demanava al Govern realitzar els canvis normatius necessaris perquè “les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar a Catalunya”. La iniciativa, que es va votar al Debat de Política General, va ser aprovada amb 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions.

Des de Prou Correbous han anunciat que ara iniciaran una segona ronda de reunions amb tots els grups polítics per a fer una proposta concreta per a que el Parlament prohibeixi per llei les festes populars amb bous. 

Les entitats que formen el grup coordinador de la plataforma son ADDA, una de les entitats de protecció animal més antigues de Catalunya, fundada al 1976; FAADA i Libera!, entitats que van liderar la plataforma Prou, que al 2010 va aconseguir acabar amb les curses de braus a Catalunya; AnimaNaturalis, entitat que durant els últims anys ha centrat una bona part dels seus esforços a documentar i denunciar els correbous de Terres de l´Ebre; 

Fundació Fauna, entitat gironina que va liderar la fi de les curses de braus i dels correbous a Olot; Fundación Franz Weber, amb representació internacional i presència a Catalunya amb diferents projectes de protecció animal i ambiental;  Lex Ànima, entitat gironina que lluita legalment contra el maltractament animal i que també va interposar denúncia contra els correbous de Vidreres; AVDA, agrupació de Vidreres per la defensa animal i ambiental, constituida al setembre com a reacció als incidents als correbous del municipi;  i Tots Som Poble, associació de veïns i veïnes d’ Amposta que es va constituir el passat estiu per a visibilitzar un sector de la societat que rebutja el maltractament animal y el “segrest de les festes” per part de les penyes taurines.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -